Sokáig gondolkoztam, mivel fogok pályázni erre a VKF! fordulóra, Maimoni nagyon feladta a leckét. Egy teljesen ártalmatlan éjszakai tévézés hozta a megoldást; lányommal ültünk egy éjféli időpontban, mert ő mindenképpen meg akarta várni Bobot, a Guruló büfés séfet. Bob a rendőröknek sütött hamburgert, amit cukros fánknak álcázott. Megvan! mondtam, ez kell nekem!
Átgondolva a dolgot, a leány megjegyezte, hogy nálunk nem lyukas fánkok vannak, mint Amerikában, hanem "gödrösek". Ettől borult kissé a projekt, ez lett belőle, ami a képen látszik.
Gyakorlatilag sütöttem hamburger pogácsákat - no meg természetesen zsömlét is -, és azt díszítettük fel a leánnyal közösen. A tetejére kilyukasztott lapkasajtot tettünk, amit mikróban pár másodperc alatt ráolvasztottunk, gyorsan kidíszítettük Himalája sódarabokkal, hogy meg is kössön rajta. Ezt betettük a buciba, tettünk hozzá még egy kis mustárt, ketcupot, hagymát és salátát, utána megettük jóízűen.
A hamburgerhús nagyon finom lett, megtartjuk a receptet, Stahl Judité az érdem.
Hozzávalók 6 húspogácsához:
50 dkg darált sertés és marha hús vegyesen
1 közepes vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg reszelt füstölt sajt
3 szál apróra vágott petrezselyemzöld
4 evőkanál zsíros házitej teteje (tejszín helyett)
só, bors
olaj a sütéshez
Az olaj kivételével a megadott hozzávalókat villával alaposan összedolgoztam, majd 6 gombócot formáltam belőle.
Egy serpenyőben az olajat felforrósítottam, és pár perc alatt mindkét oldalát megsütöttem.
Átgondolva a dolgot, a leány megjegyezte, hogy nálunk nem lyukas fánkok vannak, mint Amerikában, hanem "gödrösek". Ettől borult kissé a projekt, ez lett belőle, ami a képen látszik.
Gyakorlatilag sütöttem hamburger pogácsákat - no meg természetesen zsömlét is -, és azt díszítettük fel a leánnyal közösen. A tetejére kilyukasztott lapkasajtot tettünk, amit mikróban pár másodperc alatt ráolvasztottunk, gyorsan kidíszítettük Himalája sódarabokkal, hogy meg is kössön rajta. Ezt betettük a buciba, tettünk hozzá még egy kis mustárt, ketcupot, hagymát és salátát, utána megettük jóízűen.
A hamburgerhús nagyon finom lett, megtartjuk a receptet, Stahl Judité az érdem.
Hozzávalók 6 húspogácsához:
50 dkg darált sertés és marha hús vegyesen
1 közepes vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg reszelt füstölt sajt
3 szál apróra vágott petrezselyemzöld
4 evőkanál zsíros házitej teteje (tejszín helyett)
só, bors
olaj a sütéshez
Az olaj kivételével a megadott hozzávalókat villával alaposan összedolgoztam, majd 6 gombócot formáltam belőle.
Egy serpenyőben az olajat felforrósítottam, és pár perc alatt mindkét oldalát megsütöttem.
11 megjegyzés:
Nagyon tetszik! Ügyesen kitaláltátok! Nekem is volt egy jó ötletem, de sajna nem tudtam időhiányában kivitelezni:(( de majd pótolom.
Megtévesztő!!!:)
Nem jöttem volna rá, hogy az a fényes máz sajtból van, csak miután elolvastam a leírásodat. Úgy néz ki tényleg, mint valami cukormáz.
Szia.
ügyesek vagytok :)
Nahat, ez nagyon jo alcazas lett. Eloszor a kepet nezve azt hittem valamilyen suti, sajtra en sem gondoltam volna...
Szuper, köszönöm!
:)))) Azt hittem, süti! :)))
Szuper ötlet!:-))
Kata!Bine te-am gasit!Ai un blog minunat si cu retete tare gustoase!Te felicit!
Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett nektek az ötletünk, nem is gondoltam, hogy ekkora sikere lesz!
Mariana, mulţumesc foarte mult!
Nagyon jó! Nem gondoltam volna, hogy lapka sajt van a tetején :) A guruló büfében szoktak lenni ilyen vad ötletek :)
Imádom azt a pasit! Az én VKF ötletem is tőle van!:))))
Látom, Te is éjjel tévézel!:)
Megjegyzés küldése