Láttam Egycsipetnél és rajta keresztül Diánál is.Tegnap este meg kellett süssem, mert nem bírtam ki nélküle tovább... no meg ott volt 1 liter tejem, ami sürgős felhasználásra várt. Nem hiszem, hogy lett volna jobb helye;)
Hozzávalók:
1 l tej
5 tojás
20 dkg kristálycukor
25 dkg liszt + a tepsihez
2 teáskanál sütőpor
só
10 dkg margarin + a tepsihez
1 evőkanál vanília kivonat
porcukor és lekvár a tálaláshoz
A tojásokat szétválasztottam; egy nagyobb tálba tettem a sárgákat, a kristálycukorral robotgéppel alaposan megkevertem, majd hozzátettem a margarint és a vaníliát, tovább kevertettem.
A lisztet és a sütőport összekevertem, és a tejjel felváltva a tojásos masszához adtam.
A tojásfehérjéket a sóval keményre felvertem, belekevertem a már összeállított keverékbe.
Egy 34x24-es tepsit kikentem, liszttel megszórtam, beleöntöttem a masszát. 180 fokos légkeveréses, előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem, amíg a tepsit kicsit megmozgatva még remegett a pite.
Langyosan ettük; a tányéron megszórtuk porcukorral és lekvárt tettünk mellé. Először amarettós baracklekvárral ettük. Amikor az elfogyott, eszembe jutott, hogy a tegnapi citromos cseresznyelekvárból maradt egy kevés, ami nem fért az üvegbe, na azzal még finomabb volt, szerintem a citromos íz állt annyira jól a pitének; lehet, hogy bele kéne applikálni eleve egy kis citromos ízt?
Hozzávalók:
1 l tej
5 tojás
20 dkg kristálycukor
25 dkg liszt + a tepsihez
2 teáskanál sütőpor
só
10 dkg margarin + a tepsihez
1 evőkanál vanília kivonat
porcukor és lekvár a tálaláshoz
A tojásokat szétválasztottam; egy nagyobb tálba tettem a sárgákat, a kristálycukorral robotgéppel alaposan megkevertem, majd hozzátettem a margarint és a vaníliát, tovább kevertettem.
A lisztet és a sütőport összekevertem, és a tejjel felváltva a tojásos masszához adtam.
A tojásfehérjéket a sóval keményre felvertem, belekevertem a már összeállított keverékbe.
Egy 34x24-es tepsit kikentem, liszttel megszórtam, beleöntöttem a masszát. 180 fokos légkeveréses, előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem, amíg a tepsit kicsit megmozgatva még remegett a pite.
Langyosan ettük; a tányéron megszórtuk porcukorral és lekvárt tettünk mellé. Először amarettós baracklekvárral ettük. Amikor az elfogyott, eszembe jutott, hogy a tegnapi citromos cseresznyelekvárból maradt egy kevés, ami nem fért az üvegbe, na azzal még finomabb volt, szerintem a citromos íz állt annyira jól a pitének; lehet, hogy bele kéne applikálni eleve egy kis citromos ízt?
5 megjegyzés:
Csodásan néz ki, nagyon finom lehet
Ugye, hogy milyen tuti? :)) Én a fahéjas porcukron agyaltam, de a próbához már nem maradt. :DD
En is ki akarom probalni jovo heten, csodasan nezki ez is! Egyre jobban meggyozo!!!
Örülök, hogy Mindenkinek így bejön. Biztos finom citromosan, de Én maradok ennél a változatnál örökre :-)
Dia, neked nagy-nagy köszönet, hogy közzétetted a receptet! Én is próbáltam már előtte nem is egyet, hát...nem voltam eddig meggyőzve:)
Ráadásul másnap is tuti volt kicsit felmelegítve, érdemes egész adagot sütni!
Köszönöm nektek, hogy benéztetek hozzám:)
Megjegyzés küldése