Még biztosan találni a piacon friss, apró újkrumplit, amilyenből ezt az ételt készítettem. Nagyon kellemes íze volt, de érdekes módon nem passzolt a kicsit ízesített, majdnem natúr halhoz; ezért vagy magában érdemes enni, vagy pedig egy indiai curry kísérője lehet.
Ha a garam masala kimarad belőle, akkor azoknak is fog tetszeni, akik egyébként az indiai konyhától idegenkednek.
Hozzávalók:
80 dkg apró újkrumpli
fél dl olaj
1 lapos teáskanál reszelt gyömbér
1 lapos teáskanál kurkuma
1 lapos teáskanál őrölt koriander
1 lapos teáskanál garam masala por
őrölt chilipor ízlés szerint
só
A krumplikat alaposan megtisztítottam (nem pucoltam, csak megsikáltam őket), enyhén sós vízben 10 percig főztem, leszűrtem.
Közben egy széles serpenyőben felmelegítettem az olajat, beleszórtam a gyömbért, a kurkumát, a koriandert és a chilit. Rövid pirítás után ebbe került a krumpli, alaposan összekevertem-összerázogattam. Sóztam és nagyon kevés vizet öntöttem alá, lefedtem, és puhára pároltam, közben néhányszor átkavartam.
Végül levettem a fedőt, rászórtam a garam masalát, néhány percig rázogatva átsütöttem.
Ha a garam masala kimarad belőle, akkor azoknak is fog tetszeni, akik egyébként az indiai konyhától idegenkednek.
Hozzávalók:
80 dkg apró újkrumpli
fél dl olaj
1 lapos teáskanál reszelt gyömbér
1 lapos teáskanál kurkuma
1 lapos teáskanál őrölt koriander
1 lapos teáskanál garam masala por
őrölt chilipor ízlés szerint
só
A krumplikat alaposan megtisztítottam (nem pucoltam, csak megsikáltam őket), enyhén sós vízben 10 percig főztem, leszűrtem.
Közben egy széles serpenyőben felmelegítettem az olajat, beleszórtam a gyömbért, a kurkumát, a koriandert és a chilit. Rövid pirítás után ebbe került a krumpli, alaposan összekevertem-összerázogattam. Sóztam és nagyon kevés vizet öntöttem alá, lefedtem, és puhára pároltam, közben néhányszor átkavartam.
Végül levettem a fedőt, rászórtam a garam masalát, néhány percig rázogatva átsütöttem.
6 megjegyzés:
Félelmetesen jól néz ki
Amibe garam masala van ,az csak finom lehet :). Ezt az ételt én önmagában is szívesen megenném. Képzelem, milyen fantasztikus illatok terjedtek a konyhádban, miközben készítetted.
A fűszerek pirítása nagyon jó, én is szoktam, sokkal jobban kijön az ízük-illatuk.
Mmmmm... szinte érzem az ízeket... nyami :)
Ma a záporban beszorultam a piacon egy zöldségeshez. Tulajdonképp már mindent megvettem, azért csak összeválogattam egy zacskónyi aprót :-)
Bianka, a kinézeténél csak az íze a jobb:)
Ami, igen, tudom, hogy te is szereted ezeket az ízeket.
Jókaja, remélem a recepted is megvan hozzá;)
én is mindig válogatom az apraját,-)
az indiai füszerezéssel óvatos szoktam lenni - módjával okés, de néha túl sok benne ez vagy az a füszer. azt nem kedvelem:-(
ORsi, biztosan van sok ember, akinek nem ez lesz a kedvence; van másik krumplis receptem is, ha nem láttad: http://katakonyha.blogspot.com/2010/05/pirosra-sult-ujkrumpli.html
- ez visszafogottabb fűszerezés, mégis nagyon finom szerintem.
Megjegyzés küldése