2010. szeptember 13.

Körtés csirkemájragu


Egyszerű hagymás májnak indult, de menet közben – mint sokszor máskor, hirtelen ötlettől vezérelve változott a terv – került mellé még finom, édes kápiapaprika és érett körte is. Ha hiszitek, ha nem, remek volt!



Hozzávalók 2 személyre

35 dkg csirkemáj
1 közepes vöröshagyma
1 kisebb, édes pritaminpaprika
1-2 érettebb körte
olaj

őrölt bors
1-2 evőkanál száraz fehérbor

A csirkemájat megtisztítjuk a hártyáktól, és feldaraboljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát felszeleteljük, a körtét megtisztítjuk és felkockázzuk.

Az olajon megfuttatjuk a hagymát, amíg üveges nem lesz. Rádobjuk a paprikadarabokat, meglocsoljuk a borral, és kissé megpuhítjuk. Egyszerre tesszük rá a máj- és a körtedarabokat, addig keverjük, míg a máj ki nem fehéredik. Sózzuk, borsozzuk, kis lángra tesszük, lefedjük, és még néhány percig pároljuk, amíg a máj belül is megfő.

Párolt rizzsel tálaljuk.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Izgalmas összeállítás, nagyon finom lehet

Chef Viki írta...

Abszolúte szájízem szerint :-)

Felhőlány írta...

Nagyon tetszik a körtés ötleted! Imádom a gyümölcsöt hússal variálva! :)

Kata írta...

Bianka, Viki, Felhőlány, köszi:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin