2018. október 7.

Cukkinis-tarhonyás lecsó


Egy régebbi Kifőztük magazinból....



Hozzávalók 2-4 személyre
2 cukkini (kb. 50 dkg)
1 nagyobb vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
60 dkg zöldpaprika
70-80 dkg érett, lédús paradicsom vagy 6 dl paradicsomlé

őrölt bors
3 teáskanál őrölt pirospaprika
2-3 evőkanál (lehetőleg apró szemű) tarhonya
kevés édesítő
a tálaláshoz:
néhány szál petrezselyemzöld (elhagyható)

A szalonnát és a hagymát kisebb, a cukkinit, a kicsumázott paprikát és a lehéjazott paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk. 
A szalonna zsírját kisütjük, a pörcöt tányérra szedjük. A kisült zsírján, nagy lángon 8-10 perc alatt megpirítjuk a cukkinit, közben borsozzuk. Mielőtt a tányérra szednénk, enyhén sózzuk. Az edénybe szórjuk a hagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát. Sóval, borssal ízesítjük, a pirospaprikát belekavarjuk, ezután rögtön a paradicsomot és az édesítőt is beletesszük. Felforraljuk, és amikor levet enged az étel, a tarhonyát belekanalazzuk. Lefedjük, és kis lángon, időnként megkeverve addig pároljuk, amíg a tarhonya meg nem puhul. (Ha túl sűrű lenne a lecsó, adjunk hozzá kevés vizet.) Hozzárakjuk a félretett cukkinit és pörcöt, ha szükséges, utánízesítjük, és további 5 percig főzzük. A tányéron petrezselyemzölddel díszíthetjük.
Hús mellé köretként kínálhatjuk, de friss, puha kenyérrel főételként is megállja a helyét.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin