2018. október 2.
Joghurtos őszibarack-krémleves
A gyümölcslevesek kedvelőinek ajánlom. Egyszerű, könnyű, és amíg van őszibarack, simán elkészülhet. A recept eredetileg a Kifőztük gasztromagazinban jelent meg.
Hozzávalók 3-4 személyre
1/2 kg érett őszibarack behűtve
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 pohár hideg görög joghurt (150 g)
citromlé
1-2 evőkanálnyi édesítőszer vagy cukor
kb. 2,5 dl hideg víz
1 csipet só
a tálaláshoz:
őrölt szegfűszeg
mentalevél (elhagyható)
A megtisztított barackot a vízzel, a joghurttal, a sóval, a cukorral, a vaníliával és citromlével turmixoljuk. Tálkákba osztjuk, és 1-1 késhegynyi szegfűszeggel meghintve, mentával díszítve kínáljuk.
Címkék:
Kifőztük,
leves,
őszibarack
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése