2018. október 3.

Paleo őszi pite


A szeptemberi Kifőztük magazinból, Szafis hozzávalókból készült. Fincsi lett :)



Hozzávalók 24 cm-es piteformához
25 dkg Szafi Reform nyújtható édes kelt tészta helyettesítő liszt
4 dkg Szafi Reform folyékony kókuszolaj
22 dkg langyos víz
1 késhegynyi Szafi Reform őrölt fahéj
1 teáskanál házi vaníliakivonat
1 csipet só
3 dkg darált dió
a töltelékhez:
80 dkg alma
10 kisebb szem szilva
1/2 kávéskanál Szafi Reform őrölt fahéj
Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer
a formához:
kevés Szafi Reform kókuszolaj
a kenéshez:
kevés tojásfehérje (elhagyható)

Az almát megmossuk, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk, a gyümölcshúst nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szilvát félbevágjuk, kimagozzuk, negyedeljük.
A tésztához a vizet, a kókuszolajat, a fahéjat, a sót és a vaníliát összekeverjük, a liszttel összedolgozzuk, 10 percet pihentetjük. 15 dkg-ot félreteszünk belőle, a többit egyenletesen a kókuszolajjal kikent sütőtálba nyomkodjuk úgy, hogy a peremére is jusson. Az alját villával megszurkáljuk, a diót beleszórjuk. Az almából a levét kinyomjuk, a gyümölcsöt – ha szükséges, édesítjük, majd – a formába halmozzuk. A szilvát is beletesszük, az egészet elegyengetjük, és megszórjuk a fahéjjal. A félretett tésztát vékonyra nyújtjuk, csíkokra vágjuk, és a pite tetejét berácsozzuk vele. A felvert tojásfehérjével megkenjük, és 180 fokos sütőben, alsó-felső fokozaton 35-45 percet sütjük. Kihűlve szeleteljük.

Tipp: ha nem kenjük meg a tetejét, akkor a süti tojásmentes lesz.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin