Kényszerszülte megoldás volt: az idén az uborkánk egyfolytában ontotta (és a mai napig még mindig ezt teszi :)) a termést. És ahelyett, hogy egyfolytában piacra jártam volna a csalamádé további hozzávalóiért, úgy gondoltam, abból "főzünk", amink van – illetve kevés vöröshagyma, illetve itt-ott piros színű paprika hozzáadásával oldottam meg a "problémát"... Azt mondtam, bárcsak minden évben hasonló gondunk legyen :)
Hozzávalók 4 db 720 ml-es üveghez
2 kg kisebb méretű uborka
40 dkg vöröshagyma
2 kápia paprika
15 dkg cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
3 dkg asztali só
1/2 teáskanál őrölt bors
1/2 teáskanál nátrium-benzoát
1/2 teáskanál borkénpor
2,5 dl 10%-os ecet
1 púpozott teáskanál mustármag
A megtisztított zöldségeket vékonyra gyaluljuk. Rászórjuk a fűszereket, a tartósítószert, ráöntjük az ecetet. Alaposan összeforgatjuk, majd hűvös helyen 1 napot állni hagyjuk, közben néhányszor megkeverjük. Tisztára mosott üvegekbe szedjük, mindegyikre tetőt csavarunk, és a kamrapolcon a végleges helyére tesszük.
Tipp: frissen elkészítve – akkor nem kell bele tartósító – is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése