Tudom, nem találtam fel vele a spanyolviaszt, de megtaláltam azt az ízesítést, ahogy nekem tetszik. A másik 2 tesztalany is buzgón kanalazta, úgyhogy biztosan máskor is jöhet ugyanígy.
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli, 1 kisebb fej vöröshagyma, 10 dkg natúr sajtkrém, 2 dl tej, olaj, só, jó sok bors, kevés chilipehely
A brokkolit megmostam, a vastagabb és a hosszabb szárakat levágtam. A vastagokról lehámoztam a fásnak tűnő széleket, felszeleteltem az összeset, a rózsákat kicsire szedtem. A hagymát apró kockákra vágtam.
Az olajon megpirítottam a hagymát, rádobtam a brokkoli alkatrészeket, néhány percet együtt pároltam. Sóztam, frissen őrölt borssal ízesítettem, majd felengedtem annyi vízzel, amennyi majdnem ellepte. Lefedtem, és addig főztem, míg a szárdarabok is puhák voltak. Akkor a rózsák felét egy tányérra szedtem, a többit összeturmixoltam a sajtkrémmel együtt. Visszatettem a tűzre, felengedtem annyi tejjel, hogy sűrű leves állaga legyen, visszatettem a brokkoli rózsákat, sóztam és borsoztam, valamint chilit tettem még bele. Felforraltam és készen volt.
A sajtkrém annyira megbolondította, hogy nem igazán kellett már hozzá különlegesebb fűszer, az pedig, hogy maradt benne zöldségdarab, kiváltotta a levesbetétet.
Egyszerű, gyors, finom...mi kell még?
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli, 1 kisebb fej vöröshagyma, 10 dkg natúr sajtkrém, 2 dl tej, olaj, só, jó sok bors, kevés chilipehely
A brokkolit megmostam, a vastagabb és a hosszabb szárakat levágtam. A vastagokról lehámoztam a fásnak tűnő széleket, felszeleteltem az összeset, a rózsákat kicsire szedtem. A hagymát apró kockákra vágtam.
Az olajon megpirítottam a hagymát, rádobtam a brokkoli alkatrészeket, néhány percet együtt pároltam. Sóztam, frissen őrölt borssal ízesítettem, majd felengedtem annyi vízzel, amennyi majdnem ellepte. Lefedtem, és addig főztem, míg a szárdarabok is puhák voltak. Akkor a rózsák felét egy tányérra szedtem, a többit összeturmixoltam a sajtkrémmel együtt. Visszatettem a tűzre, felengedtem annyi tejjel, hogy sűrű leves állaga legyen, visszatettem a brokkoli rózsákat, sóztam és borsoztam, valamint chilit tettem még bele. Felforraltam és készen volt.
A sajtkrém annyira megbolondította, hogy nem igazán kellett már hozzá különlegesebb fűszer, az pedig, hogy maradt benne zöldségdarab, kiváltotta a levesbetétet.
Egyszerű, gyors, finom...mi kell még?
5 megjegyzés:
Hú, ez nagyon jó ötlet! Sajtkrém. Igen! :)
Legközelebb kipróbálom, láttam szép brokkolikat és nem is drága most. Köszi! :)
Párom nagy kedvence a brokkoli, és sajttal tényleg nagyon finom lehet!
Duende, én is úgy jártam, hogy bementem a boltba, megláttam, és nem tudtam otthagyni, annyira olcsó volt. Mi nem régen fedeztük fel, még keresem a felhasználási lehetőségeket. Pont most találtam meg egy régi hasonló leves fényképét, csak kimaradt, mert az az éppen ehető kategória volt. Ez meg...
Napmátka, szerintem nem fogtok csalódni, ha elkészíted!
Éppen most készültem el vele. :) Rendkívül finom lett. Az történt, hogy dupla adagot csináltam és véletlenül egy zöldfüszeres sajtkrémet vettem másodiknak. Végül csak a felét tettem bele, de egész pikáns lett tőle.
T, nagyon örülök, hogy nálatok is bejött, meg hogy írtál róla nekem:)
Szerintem a zöldfűszeres sem rontotta volna el, én inkább a sonkás változatot nem csípném bele...
Megjegyzés küldése