2009. június 11.

Cicatelli tészta - mit készítsek belőle?


Segítséget kérnék azoktól, akik jól ismerik az olasz tésztákat. Ezt a guszta durumtésztát "lőttem" a múltkori bevásárlásomon; próbáltam rákeresni, hogy mit ajánlanak belőle elkészíteni, de nulla találatot hozott... Azután arra gondoltam, vannak itt ügyes házitündérek és házitündér fiúk, hátha tudnak ajánlani valamit belőle, de olyat, ami nagyon extrém hozzávalót nem tartalmaz. Vagy annyit, hogy sokmártásos vagy szárazabb rávaló illik-e hozzá? Ha van valakinek a blogján megfelelő mártás, szívesen venném:)

Előre is hálásan köszönöm!

12 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Sajnos nem tudom, mit kell készíteni ebből a tésztából, de ha van kedved, időd, gyere játszani!:
http://napmatka.blogspot.com/2009/06/hetedhet-orszag.html

Névtelen írta...

Szia, bar nem vagyok gasztroblogger imadom a kulonleges olasz tesztakat, ilyet is keszitettem mar. Legjobban cukkinivel-brokkolival-tejszinnel kis fokhagymaval megbolonditva, lehetoleg parmezannal megszorva. Ha husosan szeretitek, akkor nemi csirkemellet is elbir. A zoldsegeket fonnyasztott hagyman martasszeruen osszefozni, tejszinnel felonteni, es mehet is a tesztara. Isteni :)
Udv
Aniko

Gabah írta...

Katka, a cicatelli tipikus pugliai tészta, gyakorlatilag minden olyan szósz illik hozzá, ami az orecchiettéhez, vagyis pl. brokkoli+csípőspaprika, vagy paradicsom+marhahús+soksokrozmaring, de ha ezek nem nagyon jönnek be, akkor is mindenképp valamilyen erős ízű zöldséggel párosítsd! Pl. radicchoval...ha ma lenne iylen tésztám én bizti radicchioval készíteném el.

Gabah írta...

Még ezt a halasat is el tudnám hozzá képzelni:
http://pasta-ebasta.blogspot.com/2008/10/rigatoni-ajkval.html
Vagy itt egy tejszínes-brokkolis:
http://pasta-ebasta.blogspot.com/2008/10/rigatoni-brokkolival.html
Szóval mindenképp valami olyan szószt tennék rá, aminek karakteres íze van és "jól tapad" a tésztára.
Remélem tudtam segíteni! :-)

Cserke írta...

Én capuntinak ismerem, spárgával is ettük:http://eteto.freeblog.hu/archives/2008/04/24/spargaztam_megint/, de szerintem mindenféle szószos dologgal jó.

Ancsika írta...

Kata, az oldalamon a cimkéknél taklálsz olyat, hogy: olasz. Kukk meg!!! :)

Kata írta...

Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, megvizsgálom mindegyiket.

Anikó, neked külön köszönöm, és bocs, hogy a bloggereket kérdeztem, de kevesen szoktak nekem kommentelni mások. Gyere máskor is, mondd el a véleményedet, szívesen veszem:)

Gyöngyi írta...

A következőt ajánlom:
Vaj és olaj keverékén süss ki csirke vagy pulyka csíkokat, fűszerezd (só, kakukkfű, bazsalikom). Vedd ki a husikat, takard le egy alufóliával. A visszamaradt szaftban szeletelt gombát párolj meg, (fűszerezd szintén), majd öntsd fel tejszínnel. Tedd vissza a husicsíkokat, rottyantsd össze. Végül keverd össze a kifőzött cicáddal:) Én a husi csíkokat ugyanakkorára vágnám, mint a tésztád, így könnyebb lesz fogysztani. Jó étvágyat!

Kata írta...

Gyöngyi, köszi, ez is szuper ötlet:)

Makka írta...

Nagy hirtelen ezt a kettőt találtam, szerintem mindkettő szimpatikus:
http://www.waitrose.com/recipe/Cicatelli_Pasta_with_Fresh_Crab,_Chilli_and_Garlic.aspx

http://www.epicurean.com/featured/cicatelli-with-pumpkin-and-sage-recipe.html

Kata írta...

Makka, köszi:) Ha az elsőben a rákot fel lehetne cserélni csirkemellel, akkor az szimpi lenne nagyon!

Unknown írta...

Tudnám,mit tegyek rá,tehát nem ez érdekelne,hanem hogyan főzzem ki?Gondolom,sós vízben,de pl.meddig kell főzni?

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin