Nézegettem a fényképeket, és ezt találtam; valahogy kimaradt a sorból, pedig finom volt, ismétlésre is beterveztem.
A Planétás kártyákat időnként átválogatom, és ami tetszik benne és időszerű, azt a konyhába viszem a kezem és szemem elé, így került elő a glasszírozott karotta receptje. Persze felénk ilyen nincsen, ezért eleve az új répa tiszteletére lett előbányászva. Volt itthon 3 szép nagy darab, abból készült. Az arányokon kellett kissé javítani, ide már az kerül be.
Hozzávalók 2 személyre:
kb. 40 dkg zsenge répa, 2 dkg vaj, 2,5 dkg cukor, 1 dl húsleves vagy kockából készült alaplé, só, őrölt bors, petrezselyemzöld
A répákat megpucoltam, hosszában félbevágtam, majd elnegyedeltem. Egy lábosban felolvasztottam a vajat, beletettem a cukrot, felolvasztottam. Ekkor kerültek bele a répadarabok, amiket gondosan átpirítottam rajta. Beleöntöttem a húslevest, sóztam, borsoztam, lefedtem, és kb. 15-20 percig kislángon pároltam, időnként az edényt megráztam, hogy a répa ne törjön össze. Amikor már puha volt, fedő nélkül elfőztem a levét.
A tányéron bőven megszórtam petrezselyemzölddel.
Rántott csirkemájjal - aminek a panírjába most került szezámmag is bőven -, és a kertből szedett, tépett salátalevéllel és rukolával ettük, amit meglocsoltam sós-borsos-olívaolajos-balzsamecetkrémes öntettel.
A Planétás kártyákat időnként átválogatom, és ami tetszik benne és időszerű, azt a konyhába viszem a kezem és szemem elé, így került elő a glasszírozott karotta receptje. Persze felénk ilyen nincsen, ezért eleve az új répa tiszteletére lett előbányászva. Volt itthon 3 szép nagy darab, abból készült. Az arányokon kellett kissé javítani, ide már az kerül be.
Hozzávalók 2 személyre:
kb. 40 dkg zsenge répa, 2 dkg vaj, 2,5 dkg cukor, 1 dl húsleves vagy kockából készült alaplé, só, őrölt bors, petrezselyemzöld
A répákat megpucoltam, hosszában félbevágtam, majd elnegyedeltem. Egy lábosban felolvasztottam a vajat, beletettem a cukrot, felolvasztottam. Ekkor kerültek bele a répadarabok, amiket gondosan átpirítottam rajta. Beleöntöttem a húslevest, sóztam, borsoztam, lefedtem, és kb. 15-20 percig kislángon pároltam, időnként az edényt megráztam, hogy a répa ne törjön össze. Amikor már puha volt, fedő nélkül elfőztem a levét.
A tányéron bőven megszórtam petrezselyemzölddel.
Rántott csirkemájjal - aminek a panírjába most került szezámmag is bőven -, és a kertből szedett, tépett salátalevéllel és rukolával ettük, amit meglocsoltam sós-borsos-olívaolajos-balzsamecetkrémes öntettel.
13 megjegyzés:
Ez de jó! Nekem is van Planétás kártyás dobozom, elő fogom venni, ha ilyen kincseket rejt! Imádom a répát és a májat is. Mikor lehet menni ebédelni hozzátok? Persze, ha maradt... :D
Szombaton volt nálunk máj :-)
Csodajó ötlet ez a répás kombináció! A rántott máj is hajlamos lőni, pukkanni?
Szepyke, írtam, hogy ez egy régebbi fénykép (kb. 2 hetes), de szerintem már akkor ebédre mindent megettünk:)
Viki, örülj, ha még nem lőtt nálad:) Ha vizes a belseje, akkor konyhatakarítás szokott lenni. TApasztalataim szerint 2-3 óra állás nagyjából elég neki.
Kata,
ezt a répát feltétlenül elkészítem-gyakorlatilag karamellizált-isteni lehet! Köszi!!!
Trinity: igen, az! - és nagyon finom...
Igazi fiatalos-nyári menü, nagyon kedvemre valót főztél!
Hm... Imádoma sárgarépát köretnek. Nagyon fini lehetett, Kata!
Sokszor készítek köretet én is sárgarépából, mindig van itthon egy tetemes mennyiség, mert az egyik legkedvesebb zöldségfélém.
Csorog az nyálam... :))
Nézz be hozzám, vár egy játék!:)
:) Nálam is! :)
Lásd nálam a Szigorúan bizalmas cím alatt! :)
Köszi.
Hozzám is kukk be légyszi! :)
Szia Kata, nézz be hozzám kérlek: http://thechefviki.blogspot.com/2009/06/7-seconds.html
Én is megtaláltalak:
http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2009/06/kulisszak-mogott-avagy-7-dolog-magamrol.html
Lányok, úgy látom kénytelen leszek újabb titkokat megosztani veletek, de időt kérek, jó?
Megjegyzés küldése