A kamrában és a hűtőben találtam otelló szőlőt, szaftos körtét, almát, meg férj szedett a kertben egy kevés friss diót is, ez már éppen elég egy gyümölcssalátához. Hogy azért ennyire ne legyen egyszerű a dolog, a hűtőben egy szép darab ementáli sajt is várakozott az egyik polcon, ezért csavartam rajta, legyen sós jellegű! A neten keringenek hasonló ízesítésű saláták, nemrég éppen Jókaja írt be egy szimpatikus verziót, de a zöldsalátát már nem mertem bevállalni mellé, főleg azért, mert vendégeknek készült. És az történt, hogy a 80 éves anyósom repetázott belőle:)
Hozzávalók egy nagyobb tál salátához:
3 fürt otelló szőlő
2 körte
2 alma
egy nagy marék dió
25 dkg ementáli sajt
1 teáskanálnyi narancsos balzsamecetkrém (másfajta is megfelel)
1 evőkanál földimogyoró-olaj
só
frissen őrölt bors
2 szál friss rozmaring
A szőlőt leszemeztem, a körtét és az almát kis darabokra, a sajtot pici kockákra vágtam, a diót darabokra törtem. Egy tálba tettem őket, pici sót és borsot szórtam rá, valamint aprított rozmaringlevelet. Meglocsoltam az olajjal és a balzsamecetkrémmel, majd 1 órára behűtöttem.
Azt azért meg kell jegyezzem, hogy másnap már nem volt az igazi, inkább kisebb mennyiséget kell belőle készíteni.
Azt azért meg kell jegyezzem, hogy másnap már nem volt az igazi, inkább kisebb mennyiséget kell belőle készíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése