A múltkorában gyors ennivalóra volt szükség - mondjuk van ez így máskor is:) -, ezért csirkemellet vásároltam. Otthon gyorsan bepácoltam, majd körülnéztem, mi legyen a köret; krumplit természetesen találtam, valamint a mélyhűtőben egy csomag brokkoli-bébirépa keveréket. Úgy gondoltam, ezzel meg is született az étel.
Hozzávalók 4 személyre:
4 fél csirkemellfilé
pác: olívaolaj, só, bors, gyömbér, pici méz, kevés citromlé, kevés currypaszta
kb. 60 dkg krumpli kisebb, falatnyi kockákra vágva
1 csomag (talán 40 dkg) mélyhűtött zöldség keverék - nálam brokkoli és bébirépa
só, bors, kakukkfű
kb. 1,5 dl száraz fehérbor vagy víz
zsiradék a tepsi kikenéséhez
A csirkemellet szeletekre vágtam, majd a pác hozzávalóit rászórtam/locsoltam. Miután ez gyorspác volt - nem volt több idő, mint a köret-vadászat -, így minden lelkifurdalás nélkül a sót is beletettem. Amíg a többi hozzávaló készült, letakarva félretettem.
A tepsit kizsíroztam, az aljára tettem a krumplit, rászórtam a zöldségeket, megfűszereztem, összeráztam. A bort ráöntöttem, a tetejére helyeztem a húsokat.
Fóliával letakartam, 200 fokos sütőbe tettem, kb. 40 perc múlva még rápirítottam egy kicsit tető nélkül.
Finom volt!
Hozzávalók 4 személyre:
4 fél csirkemellfilé
pác: olívaolaj, só, bors, gyömbér, pici méz, kevés citromlé, kevés currypaszta
kb. 60 dkg krumpli kisebb, falatnyi kockákra vágva
1 csomag (talán 40 dkg) mélyhűtött zöldség keverék - nálam brokkoli és bébirépa
só, bors, kakukkfű
kb. 1,5 dl száraz fehérbor vagy víz
zsiradék a tepsi kikenéséhez
A csirkemellet szeletekre vágtam, majd a pác hozzávalóit rászórtam/locsoltam. Miután ez gyorspác volt - nem volt több idő, mint a köret-vadászat -, így minden lelkifurdalás nélkül a sót is beletettem. Amíg a többi hozzávaló készült, letakarva félretettem.
A tepsit kizsíroztam, az aljára tettem a krumplit, rászórtam a zöldségeket, megfűszereztem, összeráztam. A bort ráöntöttem, a tetejére helyeztem a húsokat.
Fóliával letakartam, 200 fokos sütőbe tettem, kb. 40 perc múlva még rápirítottam egy kicsit tető nélkül.
Finom volt!
12 megjegyzés:
Jujj, de jó! :)
Az én gyors változatomban külön szoktam, a mellett serpenyőben pirítom meg és párolt brokkoli-répa-kukorica a körete. Kb. 20 perc alatt megvan.
Igen, én ia szoktam serpenyőben is, de most közben más dolgom volt:) meg muszáj volt egyes(ek) miatt krumplit is mellétenni, az meg még egy külön macera lett volna...
Hát igen, a krumpli nagy úr. :D Én sem gyakran süthetem el az egyszerű zöldséges változatot, inkább csak ha fogyózik az emberem. :DD
Szia:)
Ez egész jól hangzik,és milyen jól néz ki elkészítve. Nagyon szép hétvégét. puszi
De jó, és gyors! Nagyon köszönöm a receptet, jövő hétre be is tervezem!
Lányok, köszi:)
Nagyon jól néz ki! Pont nekem való kaja, kipróbálom.
Hu, ez milyen finom lehet. Az édes répa és a krumpli...
Paszternák már nincs??:)
Ami, örülök, hogy tetszik!
Szepyke, van még (képzeld, az utolsókat harmadáron kaptam meg, ebből viszont arra következtetek, hogy itt azután többet nem lesz...), de mindenbe mégsem tehetek. Viszont olvasd el a következő bejegyzést:D
Szeretem a gyors, mindent bele kajákat.. még a mosogatás is kevesebb:)))
A fagyasztott zöldséget úgy tetted bele, ahogy volt vagy kiolvasztottad?
Nagyon guszta, a husi már pácolódik.
Köszönöm:)
Igen, nem szoktam kiolvasztani, jó étvágyat hozzá! 🙂
Megjegyzés küldése