Folytatva a hagyományos vonalat, palóclevest főztem. Egyszerű, de nagyszerű leves. Nem tudom, melyik az autentikus, a zöldség részét olvastam krumplival vagy répa-petrezselyemgyökérrel, én az utóbbi párossal szoktam, szerintem így ízesebb.
(És végre kicseréltem az eredeti, borzalmas fotót is; háttér: Fotókellék)
Hozzávalók 4 személyre
35 dkg színhús kisebb kockákra vágva - én most pulyka felsőcombból készítettem, de bármilyen húsból szoktam; talán a marha az igazi, de láttam birkából és sertésből is
1 közepes vöröshagyma apróra vágva
3 kis gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb répa nem túl kicsi darabokra vágva
1 petrezselyemgyökér répamódra darabolva - nálam még tart a paszternák mánia, az került ebbe is:)
1 üveg konzervzöldbab
1 l húsleves vagy víz + 1 húsleveskocka
2 nagy evőkanál tejföl
só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, babérlevél
zsiradék (olaj vagy zsír)
1 evőkanál zsiradékon üvegesre pirítottam a hagymát. Beletettem a húskockákat, fehéredésig kavartam, majd sóztam, borsoztam, köményt szórtam rá. A pirospaprika és a fokhagyma is belekerült, ezután mindjárt felengedtem annyi vízzel, amennyi éppen ellepte. Lefedtem, kb. 20 percig pároltam, beleraktam a babérlevelet, a zöldséget és a répát, újból fedőt tettem rá, majd addig főztem, míg minden roppanósan puha nem lett. Ekkor belekavartam a tejfölt, majd felengedtem kb. 1 liter vízzel. Beletettem 1 húsleveskockát, felforraltam, hozzáadtam a leszűrt zöldbabot, kóstoltam és utána ízesítettem, még 10 percig gyöngyöztettem fedő alatt.
Tartalmas leves egy tésztaétel vagy kelt tészta elé, ráadásul nagyon finom is.
(És végre kicseréltem az eredeti, borzalmas fotót is; háttér: Fotókellék)
Hozzávalók 4 személyre
35 dkg színhús kisebb kockákra vágva - én most pulyka felsőcombból készítettem, de bármilyen húsból szoktam; talán a marha az igazi, de láttam birkából és sertésből is
1 közepes vöröshagyma apróra vágva
3 kis gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb répa nem túl kicsi darabokra vágva
1 petrezselyemgyökér répamódra darabolva - nálam még tart a paszternák mánia, az került ebbe is:)
1 üveg konzervzöldbab
1 l húsleves vagy víz + 1 húsleveskocka
2 nagy evőkanál tejföl
só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, babérlevél
zsiradék (olaj vagy zsír)
1 evőkanál zsiradékon üvegesre pirítottam a hagymát. Beletettem a húskockákat, fehéredésig kavartam, majd sóztam, borsoztam, köményt szórtam rá. A pirospaprika és a fokhagyma is belekerült, ezután mindjárt felengedtem annyi vízzel, amennyi éppen ellepte. Lefedtem, kb. 20 percig pároltam, beleraktam a babérlevelet, a zöldséget és a répát, újból fedőt tettem rá, majd addig főztem, míg minden roppanósan puha nem lett. Ekkor belekavartam a tejfölt, majd felengedtem kb. 1 liter vízzel. Beletettem 1 húsleveskockát, felforraltam, hozzáadtam a leszűrt zöldbabot, kóstoltam és utána ízesítettem, még 10 percig gyöngyöztettem fedő alatt.
Tartalmas leves egy tésztaétel vagy kelt tészta elé, ráadásul nagyon finom is.
7 megjegyzés:
Imádom!!4-és nálunk rajtam kívül senki sem szereti,ezért nem is szoktam készíteni :(
(én krumplit is teszek bele,és a többi zöldséget is)
Cserélünk? én küldök egy burgonyás lángost egy tál levesért!
Nálunk is nagy kedvenc. Én is teszek a zöldség mellé krumplit.
Aha, hát itt van, látom!:)
És főzve is olyan, mint sütve? Finom, édes, krémes? (mármint a paszternák)
Beautiful food Kata!
see you soon!
Andi, legközelebb küldök fénypostával neked egy adagot, jó?
Gyöngyi láttam a cserealapot, jöhet!
Vali, legközelebb úgy is kipróbálom, a férjem nagyon odavolt érte, régebben főztem már.
Szepyke, édesebb és "simább", mint a petrezselyem, igaz, én azt is nagyon szeretem.
Nina, thank you!
Már hetek óta készülök én is főzni. A hozzávalókat is beszereztem, és mindig elmarad. Na de most teljesen meggyőzött a látványa, és nem halogatom tovább. Addig is bekanalaztam itt nálad!!:)
Megjegyzés küldése