2010. január 24.

VKF XXXI. - még egy kis maradék, szavakban

Képekkel nem tudom sajnos alátámasztani, de volt még maradék hasznosítás ezeken kívül is.

1. Karácsony előtt disznótor volt a családban, és mint rendesen, készült a friss húsból egy jó nagy adag sült husi, tepsiben. A "maradékot", ami nem fogyott el, megkaptuk, ott csücsült a hűtőben, képtelenek voltunk megenni. Ezeket felvágtam falatnyi kockákra, készítettem egy brassóis alapot hús nélkül, ebbe tettem a húsdarabokat, átpároltam együtt, sült krumplival brassói aprópecsenye kerekedett belőle. Ilyet készítettem már régebben is, bármilyen maradék (bőr nélküli) sült húsból jó. Másik felhasználási területe ennek nálam a borsos tokány vagy más, tejfölös/tejszínes húsos étel, de zöldségek alá, rakottasnak is jó.

2. Mint írtam a karácsony utáni posztomban, egy szendvicskenyeret vettünk, ami érintetlenül vészelte át az ünnepeket. Normális esetekben a maradék kenyeret csíkokra vágom, majd ledarálom zsemlemorzsának. Miután ez túl nagy volt, szóba sem jöhetett, télen sokkal kevesebbet használok belőle, mint nyáron. Ezért most kivételesen ebből készült a mákos guba. Kicsit tartottam tőle, de nem kellett volna, semmi hibát nem tudtunk felfedezni benne, finom volt.


És ráadásként összegyűjtöttem a blogomból azokat a posztokat, amelyek vagy direkt maradékból készültek vagy pedig nagyon alkalmasak erre a dologra.

- Erdélyi palacsinta

- Sajtos csiga

- Tonhalas rizssaláta

- Medvehagymás-krumplis buci

- Húsos krumplikrokett

- Krumplis nudli

- Sajtos pite

- Házi májkrém

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Én még alig főztem, semmi maradékom nincs...:) viszont, Te szép "pályamunkát" nyújtasz be!:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin