2010. augusztus 6.

Szegfűszeges szilvafagyi


Van még fagyi :) Most az a soros, amelynek ötletét Latsiától "loptam", hasonlít is rá, de mégsem ugyanaz. Én a szilvát nagyon szeretem szegfűszeggel, ezért azzal ízesítettem. Nem lett rossz :)

25 dkg mélyhűtött, felezett szilva
kb. 7-8 dkg kristálycukor
1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg
4 dl tejszín
1 csipet só

A fagyott szilvát edénybe tettem, rászórtam a cukrot és a sót. Óvatosan, hogy az elején oda ne kapjon, felmelegítettem, majd amikor levet engedett, közepes lángon puhára főztem. Beleöntöttem a tejszínt, rászórtam a szegfűszeget, majd amikor egyet rottyant, levettem a tűzről, kihűtöttem, hűtőszekrénybe tettem. Néhány óra múlva fagyigépbe tettem, ahol nemsokára el is készült.

3 megjegyzés:

Jutka írta...

Szívesen megkóstolnám, biztos nagyon finom!

Bianka írta...

Csatlakozom és, ha még maradt, akkor én is szívesen megkóstolnám

Kata írta...

Köszi lányok! nem olyan bonyolult és már azóta szezonja is van a szilvának.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin