Régi adósságomat törlesztem ezzel a poszttal. Még vagy 2 hónappal ezelőtt hozta a postás a füstölt fokhagymát rejtő borítékot, de sok minden volt akkor körülöttem. Bekerült a spájzba, és nem jutott eszembe használni. Végre egy rendcsinálás alkalmával előkerült, így megoszthatok majd néhány receptet.
Volt kb. 40 dkg sertéskaraj, amiből ebédet kellett kitalálni. Kicsit gondolkodtam, összeszedtem a hűtőből ezt-azt, előkerestem a fokhagymámat, és nagyon jó sült ki belőle. Hogy mennyire? Ki kell próbálni:))
Szerintem bármilyen nem túl zsíros hús jó lehet hozzá, sertésből: karaj, lapocka vagy tarja, de bármelyik szárnyas mellehúsa, vagy akár combfilé is. Borból én vöröset tettem, de baromfihoz fehéret öntenék bele.
Hozzávalók 2 személyre
40 dkg hús vékony csíkokra vágva
1-2 színes húsú paprika, szintén hosszúkás csíkokra szeletelve
5 dkg húsos szalonna, darabokra vágva
1/2 dl száraz bor
3 gerezd füstölt fokhagyma
só, bors
kevés zsiradék
Serpenyő aljára kevés zsiradékot öntünk, megolvasztjuk a szalonnadarabokat. Beletesszük a húscsíkokat, és nagy lángon körbesütjük. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat, átforgatjuk, majd a vékonyra szeletelt fokhagymát is beleszórjuk. Néhány keverés után sózzuk, borsozzuk, majd beleöntjük a bort és lefedjük. Kis lángon addig pároljuk, míg meg nem puhul a hús. Ha szükséges, még kevés bort vagy vizet öntünk alá.
Mi krumplipürével ettük, de belecsempésztünk a pürébe némi paszternákot is;)
Volt kb. 40 dkg sertéskaraj, amiből ebédet kellett kitalálni. Kicsit gondolkodtam, összeszedtem a hűtőből ezt-azt, előkerestem a fokhagymámat, és nagyon jó sült ki belőle. Hogy mennyire? Ki kell próbálni:))
Szerintem bármilyen nem túl zsíros hús jó lehet hozzá, sertésből: karaj, lapocka vagy tarja, de bármelyik szárnyas mellehúsa, vagy akár combfilé is. Borból én vöröset tettem, de baromfihoz fehéret öntenék bele.
Hozzávalók 2 személyre
40 dkg hús vékony csíkokra vágva
1-2 színes húsú paprika, szintén hosszúkás csíkokra szeletelve
5 dkg húsos szalonna, darabokra vágva
1/2 dl száraz bor
3 gerezd füstölt fokhagyma
só, bors
kevés zsiradék
Serpenyő aljára kevés zsiradékot öntünk, megolvasztjuk a szalonnadarabokat. Beletesszük a húscsíkokat, és nagy lángon körbesütjük. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat, átforgatjuk, majd a vékonyra szeletelt fokhagymát is beleszórjuk. Néhány keverés után sózzuk, borsozzuk, majd beleöntjük a bort és lefedjük. Kis lángon addig pároljuk, míg meg nem puhul a hús. Ha szükséges, még kevés bort vagy vizet öntünk alá.
Mi krumplipürével ettük, de belecsempésztünk a pürébe némi paszternákot is;)
8 megjegyzés:
Finomat ettetek! :)
Szép színes és finom étel:) Ez a füstölt fokhagyma most nagyon izgatja a fantáziámat, mert még sosem ettem.
Guszta.
Jól néz ki, ezzel a füstölt fokhagymával különösen finom lehet!
Nagyon izgalmas lehet ez a füstölt fokhagyma... az étel nagyon guszta:)
De jól néz ki! Ezt is szívesen ettem volna. No, de a ...... is finom volt!:D Nézz csak be hozzám. :)
Nyammi nagyon finom
Köszönöm mindenkinek!:)
Úgy láttam, hogy a belinkelt fokhagymás oldalon van még lehetőség mintát kérni, ha kíváncsiak vagytok rá; én nem hagynám ki a helyetekben:)
Edith, voltam nálad;)
Megjegyzés küldése