2011. november 20.

Húscsíkok színes húsú zöldpaprikával és füstölt fokhagymával


Régi adósságomat törlesztem ezzel a poszttal. Még vagy 2 hónappal ezelőtt hozta a postás a füstölt fokhagymát rejtő borítékot, de sok minden volt akkor körülöttem. Bekerült a spájzba, és nem jutott eszembe használni. Végre egy rendcsinálás alkalmával előkerült, így megoszthatok majd néhány receptet.

Volt kb. 40 dkg sertéskaraj, amiből ebédet kellett kitalálni. Kicsit gondolkodtam, összeszedtem a hűtőből ezt-azt, előkerestem a fokhagymámat, és nagyon jó sült ki belőle. Hogy mennyire? Ki kell próbálni:))
Szerintem bármilyen nem túl zsíros hús jó lehet hozzá, sertésből: karaj, lapocka vagy tarja, de bármelyik szárnyas mellehúsa, vagy akár combfilé is. Borból én vöröset tettem, de baromfihoz fehéret öntenék bele.

Hozzávalók 2 személyre

40 dkg hús vékony csíkokra vágva
1-2 színes húsú paprika, szintén hosszúkás csíkokra szeletelve
5 dkg húsos szalonna, darabokra vágva
1/2 dl száraz bor
3 gerezd füstölt fokhagyma
só, bors
kevés zsiradék

Serpenyő aljára kevés zsiradékot öntünk, megolvasztjuk a szalonnadarabokat. Beletesszük a húscsíkokat, és nagy lángon körbesütjük. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat, átforgatjuk, majd a vékonyra szeletelt fokhagymát is beleszórjuk. Néhány keverés után sózzuk, borsozzuk, majd beleöntjük a bort és lefedjük. Kis lángon addig pároljuk, míg meg nem puhul a hús. Ha szükséges, még kevés bort vagy vizet öntünk alá.

Mi krumplipürével ettük, de belecsempésztünk a pürébe némi paszternákot is;)

8 megjegyzés:

Vicuska írta...

Finomat ettetek! :)

trollanyu írta...

Szép színes és finom étel:) Ez a füstölt fokhagyma most nagyon izgatja a fantáziámat, mert még sosem ettem.

Hobbychef írta...

Guszta.

Hankka írta...

Jól néz ki, ezzel a füstölt fokhagymával különösen finom lehet!

Roza írta...

Nagyon izgalmas lehet ez a füstölt fokhagyma... az étel nagyon guszta:)

sedith írta...

De jól néz ki! Ezt is szívesen ettem volna. No, de a ...... is finom volt!:D Nézz csak be hozzám. :)

Bianka írta...

Nyammi nagyon finom

Kata írta...

Köszönöm mindenkinek!:)
Úgy láttam, hogy a belinkelt fokhagymás oldalon van még lehetőség mintát kérni, ha kíváncsiak vagytok rá; én nem hagynám ki a helyetekben:)

Edith, voltam nálad;)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin