2012. május 18.

Erdei gyümölcsös-kólás brownie



Sajtkukacnál találtam az eredeti receptet, málnás-sörös brownie személyében. Niki olyan lelkesen dicsérte az - eredetileg Jamie Olivertől származó - süteményt, hogy muszáj volt kipróbáljam. Azért győzött a lustaság, ebben a rossz időben nem volt kedvem messze menni egy üveg Guiness sörért, meg időpocsékolás is lett volna (mikorra lett volna akkor készen?:)), ezért lázasan járt az agyam, hogy mivel helyettesítsem. Végül megállapodtam magammal, hogy kólát teszek bele, amiért csak a sarokig kellett menjek. A málnára megesküdtem volna, hogy van a mélyhűtőben, de nem volt, helyette ezt a 4 kis maroknyi vegyes bogyósat találtam... Fogalmam sincs, milyen lett volna sörrel és málnával, de a kólával és a bogyókkal (is) isteni finom lett, legszívesebben bepakoltam volna egyből legalább fél tepsivel. Még szerencse, hogy fogyókúrán vagyok, így nem fogyott el azonnal:) Én is csak dicsérni tudom a süteményt ezerrel!!

Hozzávalók nálam:

18 dkg vaj
20 dkg étcsokoládé (60%-os Tibi)
18 dkg barna nádcukor
3 tojás
12,5 dkg liszt
1/2 kávéskanál só
2 dl kóla
4 kis maroknyi erdei gyümölcskeverék
a tepsihez:
zsír és liszt

A vajat és a csokoládét gőz fölött összeolvasztottam. Kikentem és kiliszteztem egy 32 x 22 cm-es tepsit.

A cukrot a tojással nagyon habosra vertem, majd hozzákevertem a már éppen langyosra hűlt csokoládés vajat, a sóval elegyített lisztet és a kólát. Az előkészített tepsibe öntöttem a masszát.
Közben légkeveréses 180 fokra melegítettem a sütőt, és addig hagytam benne a brownie-t, amíg a tepsi közepén sem lötyögött már a tészta; ez nekem kicsit több volt, mint a Sajtkukacnál írt 25 perc, 28 perc alatt lett készen.
Rácsra tettem a tepsit, míg ki nem hűlt a sütemény. 

Puha, finom, szaftos.....hmmm...  Niki, köszi!:)

5 megjegyzés:

Anazar írta...

Nagyon mutatós ;-)

Kata írta...

Anazar, lehet, hogy mutatós is, de a lényeg, hogy nagyon-nagyon finom!:)

Éva írta...

Biztos nagyon finom, látni rajta!Van brownie receptem és még eddig nem próbáltam ki, nem is tudom hogy miért? A lányom hozott egyszer kóstolóba amit sütött, nagyon ízlett.

SajtkukacNiki írta...

Hű de kreatívan helyettesítetted a dolgokat :-D Biztosan így is fincsi lett! örülök, hogy ízlett!

Kata írta...

Éva, szerintem vágj bele bátran, mert nagyon finomak a brownie-k:)

Niki, köszi, nagyon kedves vagy:) és igen, nagyon finom lett így is, nem csak szerintem, hanem a zUram szerint is!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin