2009. március 14.

Kókuszos rózsamuffin

Étteremalakítást rendelt a miner.hu, ezért most így kezdem a posztot... én most már tudom, mit jelent, hátha így más is fogja tudni.

A múlt héten kinéztem Ancsikánál a Stahl-féle kókuszos muffint. Vasárnap reggel kellett gyorsan valami sütit sütni. Anyósomnak szokott tetszeni a muffin, neki szántam, így rohantam a konyhába a tettek mezejére. Tudtam, hogy pont annyi tojásfehérjém van összegyűjtve a hűtőben, és nemrég vásároltam egy kis csomag kókusztejport is. Elővettem mindent a helyéről, de gyanús lett a tejpor súlya...mindössze 3 dkg volt már csak benne a 10 helyett. Ekkor már nem lehetett megállítani, hiszen a muffin köztudottan simán elbírja a változtatásokat; liszt került bele a többi kókusztejpor helyett. Nem tudom, milyen lehet csak tömény kókusszal, de hogy így is nagyon finom lett, az biztos!

Hozzávalók:

7 dkg vaj, 4 tojás fehérje, 15 dkg porcukor, 10 dkg kókusztejpor (helyett nálam 3 dkg kókusztejpor, 7 dkg liszt), 10 dkg kókuszreszelék, 1 (zöld)citrom leve és héja, pici só

A vajat megolvasztottam, félretettem. A tojásfehérjékből habot vertem. A lisztet, cukrot, tejport, a kókuszreszeléket, a reszelt citromhéjat és a sót összekevertem, hozzáöntöttem a vajat, belekevertem a fehérjehabot.
A szilikonos muffinsütőmbe kanalaztam - kb. csak a feléig lettek tele a lyukak, elosztottam 12 felé -, és 200 fokos alsó-felső sütésre tettem be sülni.
20 percet írt a recept, de nekem az alja (lehet, hogy a rózsaforma miatt) nem sült át, így a legalsó sínre tettem a sütőbe, és letakarva a tetejét légkeverés 180 fokon sütöttem még 6 percig.

3 megjegyzés:

duende írta...

Nagyon jól néz ki! Már vettem kókuszreszeléket! :))

erős ildikó írta...

Először a képre nézve azt hittem, burgonyából alkottál valamit. A kókuszt is imádjuk, biztosan kipróbálom!

Kata írta...

Most így utólag azt gondolom, ha lett volna itthon tejpor, lehet, hogy liszt helyett eszembe jutott volna...
Persze az igazi biztosan a kókusztejporral lett volna!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin