Ez a tészta nagymamám konyhájából való; úgy látszik, öregszem, kezdem összeszedni a régi és hagyományos ételeket, hogy el ne felejtsük. Rém egyszerű, rövid idő alatt összerakható étel, és aki szereti a szilvalekvárt, az nem csalódik benne.
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg metélt tészta, 4 dl-nyi folyós szilvalekvár, 8 púpos evőkanál zsemlemorzsa, 4 evőkanál olaj, só, porcukor
A tésztát feltesszük főzni.
Közben az olajat felforrósítjuk, a zsemlemorzsát pici sóval aranysárgára pirítjuk benne (a legjobb eredményt akkor érjük el, ha szikkadt kenyérből kézzel morzsolunk morzsát, úgy a legfinomabb...).
A szilvalekvárt, ha nagyon sűrű, kis vízzel felfőzzük.
A morzsára szedjük a tésztát, összekeverjük. Tányérra szedjük, mindenki annyi lekvárt tesz rá, amennyit szeretne, és ott összekeverjük. A fekete lekvártól "piszkos" lesz:)
Egy kis porcukorral meghintjük, és kész!
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg metélt tészta, 4 dl-nyi folyós szilvalekvár, 8 púpos evőkanál zsemlemorzsa, 4 evőkanál olaj, só, porcukor
A tésztát feltesszük főzni.
Közben az olajat felforrósítjuk, a zsemlemorzsát pici sóval aranysárgára pirítjuk benne (a legjobb eredményt akkor érjük el, ha szikkadt kenyérből kézzel morzsolunk morzsát, úgy a legfinomabb...).
A szilvalekvárt, ha nagyon sűrű, kis vízzel felfőzzük.
A morzsára szedjük a tésztát, összekeverjük. Tányérra szedjük, mindenki annyi lekvárt tesz rá, amennyit szeretne, és ott összekeverjük. A fekete lekvártól "piszkos" lesz:)
Egy kis porcukorral meghintjük, és kész!
3 megjegyzés:
Ismerem, nagyon fini! :)
Akkor te tudod, miről beszélek:)
Aha! :)))
Megjegyzés küldése