Tegnap halas napunk volt. A póréhagymás jutott az eszembe, de az most éppen nincs, ezért alternatívaként előkerült a hűtő aljából egy szép nagy cukkini harmada. Talán még jobb is lett, mint a pórés, így bekerül az állandó ételek közé.
Hozzávalók 2 személyre:
40-45 dkg (ponty) halfilé, 20 dekányi cukkini, 1 kicsi hagyma, 1 nagyobb paradicsom, citromlé, só, bors, 3 szem borókabogyó, 1 kisebb csomó petrezselyemzöld, 2 dl tejszín, olaj a sütéshez
A halfilét bevagdostam, sóztam, borsoztam, citromlével meglocsoltam, hagytam állni vagy 2 óra hosszát, utána 4 részre vágtam
A cukkinit uborkaszeletelővel nagyon vékonyra szeleteltem. A borókát késsel meglapítgattam, a petrezselymet és a hagymát apróra vágtam, a paradicsomot vékonyra szeleteltem.
Egy tepsit kiolajoztam. Beletettem a halszeleteket (nekem bőrös volt, az került alulra), rászórtam a hagymát, a borókát és a petrezselyemzöldet. A cukkiniszeletekkel átfedéssel betakartam az egészet, ezt is kicsit sóztam és borsoztam. Középen rátettem a paradicsom szeleteket (itt kellett volna fényképezni, olyan jól nézett ki...), só, bors, utána leöntöttem a tejszínnel. Letakartam fóliával, 15 percig így sütöttem közepes hőfokon, majd fólia nélkül erős hőfokon addig sütöttem, míg a zöldségek a tetején egy kicsit megpirultak, de még szósz is maradt rajta.
Zöldséges rizzsel ettük.
Hozzávalók 2 személyre:
40-45 dkg (ponty) halfilé, 20 dekányi cukkini, 1 kicsi hagyma, 1 nagyobb paradicsom, citromlé, só, bors, 3 szem borókabogyó, 1 kisebb csomó petrezselyemzöld, 2 dl tejszín, olaj a sütéshez
A halfilét bevagdostam, sóztam, borsoztam, citromlével meglocsoltam, hagytam állni vagy 2 óra hosszát, utána 4 részre vágtam
A cukkinit uborkaszeletelővel nagyon vékonyra szeleteltem. A borókát késsel meglapítgattam, a petrezselymet és a hagymát apróra vágtam, a paradicsomot vékonyra szeleteltem.
Egy tepsit kiolajoztam. Beletettem a halszeleteket (nekem bőrös volt, az került alulra), rászórtam a hagymát, a borókát és a petrezselyemzöldet. A cukkiniszeletekkel átfedéssel betakartam az egészet, ezt is kicsit sóztam és borsoztam. Középen rátettem a paradicsom szeleteket (itt kellett volna fényképezni, olyan jól nézett ki...), só, bors, utána leöntöttem a tejszínnel. Letakartam fóliával, 15 percig így sütöttem közepes hőfokon, majd fólia nélkül erős hőfokon addig sütöttem, míg a zöldségek a tetején egy kicsit megpirultak, de még szósz is maradt rajta.
Zöldséges rizzsel ettük.
7 megjegyzés:
Ez nagyon jól hangzik! A másik pangasius filének ez lesz a sorsa! :)
Ezt nem hiszem el :-) Holnapra cukkinis halat ütemeztem elő agyilag, s már tegnap kitaláltam!
Képzeld, reggel voltam piacon, és nem voltak kint a fűszeresek! :-( Pedig még a kőpadokat is meg akartam számolni :-(
Nagyon jól hangzik és jól is néz ki. Szívesen megkóstolnám! Én is éppen tökfélét készülök főzni, de töltöttet!:)
Jól hangzik! Azt hiszem kipróbálom:)
Jaj nekem, már megint halacska, ráadásul cukkinivel! Kérek szépen egy nagy adagot!:)
Flat Cat, örülök, hogy tetszik...de a tied is nagyon jól hangzik:)
Viki, azért süsd meg a halat, hátha még jobb lesz!
Én se jutottam ki, talán szombaton...
Sedith, 3 kis tök van a hűtőm aljában, én is arra készültem, de most a Lúdanyónál látott süti kicsit megingatott...
Citromfű, szerintem érdemes:)
Napmátka, sajnálom, lekéstél:( talán legközelebb! Télen ez a verzió szokott készülni egy jó nagy póréhagymával cukkini helyett, igaz, akkor hagyma nem kerül bele, azt csak az eredeti íz pótlására találtam ki.
Jó kis páros a halacska és a cukkini-már én is beterveztem:)))
Megjegyzés küldése