2010. január 12.

Kedvenc filmjeim

Gizi és Felhőlány hívott játszani, kedvenc filmjeimet kell felsoroljam. Hát íme:


1. Micsoda nő

Érdekes, hogy Gizi is pont ezt választotta, és pont elsőnek. Richard Gere és Julia Roberts kettőse... Nem tudom, hányszor láttam már ezt a filmet, de mindannyiszor oda tud szögezni a székhez. Pedig nem akkora sztori, egy romantikus film, hogy talál egy szegény lány egy gazdag pasi egymásra; szerintem a két színész játéka tette naggyá.

2. Rúzs és New York

Nemrégiben néztem újra az 1. évad részeit. Amikor a TV-ben leadták, nem igazán győzött meg, most így egymás után végignézve (meg persze most végignéztem elejétől végig, sőt nem maradt ki rész sem belőle) nagyon jól szórakoztam. Lindsay Price, Kim Raver és Brooke Shields hármasa a pasikkal együtt nekem nagyobb élmény volt, mint a Szex és New York, de valószínűleg kevesen voltak hasonló véleményen, mert olvastam, hogy a 2. évaddal be is fejeződött, mert nem hozta az elvárt nézettséget.

3. Hair

Fiatalkorom egyik meghatározó filmélménye volt, emlékszem, az első amerikai film, amit láttam. Ráadásul előkerül benne több olyan dolog, ami annak idején kis országunkban tabutémának számított: kábítószer, szabad szex, lázadás. A történet egy éppen bevonulni készülő srácról szól, aki mielőtt a sorozóbizottság elé kerül, találkozik a hippikkel az utcán, akik segítik őt, hogy összejöjjön egy lánnyal, valamint megpróbálják lebeszélni arról, hogy részt vegyen a háborúban. A zenéje a mai napig tetszik, szívesen hallgatom. A három főszereplő John Savage, Treat Williams és Beverly D'Angelo.

4. Forrest Gump

Tom Hanks zseniális alkotása áll előttem, amikor ez a film eszembe jut, hallom Bubik István hangján a fülemben. A téma az, hogy egy egyszerű, együgyű srác bármibe kezd, valamiként mindig jól jön ki belőle, ráadásul nem is igazán fogja fel a győzelmeit. A célja mindezzel az, hogy elnyerje egy gyönyörű lány, gyermekkori szerelme, Jenny kezét. A cselekmény közben szemtanúi vagyunk néhány történelmi eseménynek és találkozásnak, és hallhatunk jó néhány örök érvényű mondatot is.

5. Csokoládé

Ennek legalább gasztrós vonatkozása is van, de nem csak azért szeretem:) Egy francia kis faluban nagyböjt idején egy titokzatos asszony, Vianne, aki kislányával együtt érkezik, csokoládéboltot nyit. A gróf a vallás ürügyén természetesen mindent elkövet, hogy az üzletet az emberek ne keressék fel, de a bonbonok és a különleges édességek - naná:D - nehezen tudják hidegen hagyni a falu lakóit. A vándorok egyikének személyében, akiket pedig ugyancsak nem látnak szívesen errefelé, megérkezik Vianne számára a szerelem is.
Juliette Binoche és Johnny Depp kitűnő játéka egy Joanne Harris könyv adaptációjában. Miután láttam a filmet, megvettem a könyvet is. Azon ritka filmek egyike, ahol nem éreztem a könyv utólagos olvasása után, hogy mennyire keveset adtak vissza a vásznon belőle.


Vannak még kedvenceim, de most ezek jutottak eszembe. Ja, és nem írtam még a rajzfilmekről, imádom őket....igen, igen, a gyerekeknek szólókat:) És a két nagy "kamasz" gyerekemmel és a férjemmel szoktuk nézni, remekül szórakozunk rajta mindannyian. Pont nemrég láttuk a Jégkorszak 2-őt és az UP-ot, nagyon tetszettek! De az örök kedvenc Dargay Attila Vukja marad, szerintem zseniális!

De mivel 5 lehetőségem van/volt, nem is gondolkozom tovább. Inkább kérdezem Zsuzsit, Mohát és Gabojszát, nektek melyek a kedvenc filmjeitek?

6 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Mindegyiket többször láttam! :) A Rúzs és New York nekem is tetszett, kár hogy nem forgatták tovább...

Gizi írta...

Én is többször láttam már, de nem tudom megunni!!! A többi film is remek választás.:)

szepyke írta...

Ok, menjünk moziba!:)))

Kata írta...

Már kezdtem azt hinni, hogy csak nekem tetszik ez a sorozat, most megnyugodtam:)

Gizi, köszi!

Szepyke, gyere, menjünk! Láttam, közös filmünk is van, a többi is jó választása!

trinity írta...

És én a Pretty Womant nem soroltam fel..Pedig mennyire szeretem!!!
Na meg a Hair is....Jókat választottál!!

Kata írta...

Trin, én meg másoknál látom, hogy miket nem soroltam fel...hihetetlen nagy a kínálat jó filmekből is. Párat kiválasztani belőle gyakorlatilag lehetetlen. Arra viszont nagyon jó, hogy el tudjam dönteni, mit akarok megnézni a közeljövőben, vagy először vagy sokadszorra.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin