2010. január 3.

Limara pizzája



Úgy láttam, blogger-körökben tegnap népszerű étel volt a pizza. Régen volt nálunk utoljára, tervbe is volt véve mostanság és Limara bejegyzése végképp meggyőzött róla, hogy sütnöm kell nekem is, minél előbb. A lányommal péntek este elhatároztuk, hogy szombaton pizzás nap lesz. Szombat délelőtt bekapcsoltam a számítógépet, a gasztro.hu tetején Szepyke pizzája kellette magát... kell még ennél több inspiráció?
Jó ideig más recept alapján sütöttem, nem volt vele csak annyi gond, hogy képtelen voltam vékonyra kinyújtani. Na ezt aztán olyan vékonyra lehet, amennyire csak akarom, pedig nem tűnt sokkal puhábbnak, viszont remekül kezelhető.

Hozzávalók 4 pizzára:

60 dkg BL-80-as kenyérliszt
3,3 dl langyos víz
2 dkg friss élesztő
3 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só

fűszerek nálam: 1-1 teáskanál oregánó, bazsalikom + fél mokkáskanál rozmaring

1 dl langyos vízben a cukorral felfuttattam az élesztőt. A lisztet összekevertem a fűszerekkel és a sóval, hozzátettem a felfuttatott élesztőt, a többi vizet, dagasztógéppel megdolgoztattam, végül belekanalaztam az olajat is, simára dolgoztattam a géppel. Letakartam, duplájára kelesztettem, 4 felé osztottam. A cipókat külön-külön kinyújtottam, sütőpapírra tettem. Vékonyan megkentem a paradicsomszósszal, majd mindenki ízlése szerint és saját kedvére megpakoltuk. Volt sonkás-ananászos, 2 tarjás-baconos-kolbászos-csípőspaprikás, a negyediket pedig 2 évszakosra terveztük, mindenki kedvére, délutáni vagy esti nassnak.

A sütőt 250 fokosra előmelegítettem, ropogós-pirosra sütöttem őket.

A pizzaszósz receptnek is nagyon örültem, eddig nem igazán voltam jóban egyikkel sem, ez nagyon finomra sikerült.

Hozzávalók:

1 közepes fej hagyma apróra vágva
fél üveg házi paradicsomlé (1/2 liter)
1 nagyobb konzerv sűrített paradicsom
2 kicsi babérlevél
1-1 lapos mokkáskanál bazsalikom, oregánó és kakukkfű

frissen őrölt bors
kevés cukor
1 evőkanál olaj

A paradicsomlevet (jó sűrű lett az idén is) egy sima levesszűrőben hirtelen ötlet alapján leszűrtem, kb. 10 perc alatt. Lecsöpögött a sárga híg leve (ez leveshez felhasználható, nem kell kiönteni), a szűrőben maradt a sűrű szósz, így nagyon hamar sikerült készre főzni.
A forró olajon megpároltam a hagymát, hozzáöntöttem a 2 fajta paradicsomot, beletettem a fűszereket, kb. 15 perc alatt összefőztem.
Nekem bőven maradt is belőle, elteszem a mélyhűtőbe, jó lesz legközelebb.

Limara, köszi, ez így globálisan marad most jó időre a kedvencünk!

3 megjegyzés:

Limara írta...

Nagyon örülök, hogy tetszett a recept!Gyönyörű, kívánatos lett a pizza! Egészségetekre! :))

Névtelen írta...

Hát ez tényleg eszelös!!! én is tegnap Limara pizzáját sütöttem meg!!!! :)
Valóban isteni a tészta állaga, öröm vele dolgozni. Nem utolsósorban pedig nagyon finom! Milyen jó, hogy van nekünk egy Limaránk! :))))

Kata írta...

Limara köszi! Tényleg jól is nézett ki és finom is volt. A lányom szerint tisztára olyan, mint a pizza hut tésztája, ami szerinte csúcs.

Ancsi, te is?:)) osztom a véleményedet, tényleg jó nekünk!)))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin