2010. június 5.

Mojito-hab


Isteni finom édesség, Stahl-recept eredetileg. Finom, hűsítő, de vigyázat; ütős!! Jó sok szesz van benne, csak felnőtteknek ajánlott.

Hozzávalók:

8 evőkanál fehér rum
4 evőkanál porcukor
1 lime reszelt héja és leve
3 dl habtejszín
1 csipet só
mentalevél és babapiskóta a tálaláshoz

A rumot a cukorral jól elkevertem egy kézi habverő segítségével. Hozzátettem a lime héját és levét, valamint a habtejszínt és a sót. Habverő segítségével lágy habot vertem belőle, majd 4 pohárba osztottam, hűtőbe tettem néhány órára.

Tálaláskor meghintettem szeletelt mentával és babapiskótát tettem mellé.

6 megjegyzés:

egycsipet írta...

Húúú, hűűű, anyáááám! :)
Nagyon bírom a mojitot, ez is tuti lehet. :)

Bianka írta...

Azt a mindenit.
Mi ma italban mojitot készítettünk, nekem alkoholmenteset :)))

Livi írta...

Hűűű ez nagyon frappáns :) Szuper!

Eisenstock Ildikó írta...

Köszi a jó ötletet (Stahlnak is), a jövő heti vendégvárásnál bevetem.

ivan írta...

Milyen jó, hogy nagykorú vagyok, legalább erre nyugodtan "rácuppanthatok." Nagyon "guszti" a fotó.Gratulálok:)))

Kata írta...

Csipet, én is nagyon szeretem, ez nagyon tuti!

Bianka, akkor hasonlót gondoltunk ki:)

Livi, piszok hamar készen van, semmi macera, tényleg.

Ildikó, szívesen:)

Iván, nagyon kedves vagy, köszönöm:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin