2013. szeptember 18.

Szilvás-almás cobbler, szénhidrátszegény változatban

Ennek a süteménynek volt már a blogon egy eredetije, de a rendszeres olvasóknak már ismert okok miatt, most diétás változat készült belőle. Egyszerű, nagyszerű és egészséges, próbáljátok ki!:)
A recept eredetileg a Kifőztükben jelent meg. 



Hozzávalók 18 cm-es piteformához

10-12 szilva
1-2 alma
1 csapott evőkanál nyírfacukor
1-2 csipet őrölt szegfűszeg és fahéj
1 evőkanál zabkorpa
10 dkg csökkentett szénhidráttartalmú liszt
1 púpozott teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 evőkanál nyírfacukor
4 dkg vaj + kevés a forma kenéséhez
1 dl tejszín
1 tojássárgája
1 teáskanál diabetikus mézhelyettesítő

A formát leheletnyi vajjal kikenjük. A gyümölcsöt megtisztítjuk, a szilvát kétfelé, az almát nagyobb darabokra vágjuk, majd elrendezzük a forma alján. Megszórjuk a fűszerekkel, a cukorral és a zabkorpával.
A lisztet összevegyítjük a sóval, a cukorral és a sütőporral, majd a kis kockákra vágott vajat elmorzsoljuk benne. A tejszínt elkeverjük a tojássárgájával, majd kanállal beledolgozzuk a lisztes keverékbe. A masszát teáskanállal adagolva elosztjuk a gyümölcsökön, végül pici mézzel megcsurgatjuk a tetejét.
170-180 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Ha nagyon pirulna, a vége felé sütőpapírral letakarjuk. Langyosan tálaljuk.

Tipp: finomliszttel készítve elég hozzá 60 ml tejszín. Aki ehet mézet, a mézhelyettesítő helyett azt használjon.

1 megjegyzés:

orsi írta...

szilva almával, nagyon finom kombináció

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin