Kimaradt egy szép feszes bőrű padlizsán az előző napra szánt adagból, kerestem hozzá receptet, egy régi újságban meg is találtam. Úgy emlékszem, egyszer évekkel ezelőtt már elkészítettem; most kissé alakítottam rajta, és túlzások nélkül állíthatom, hogy nagyon-nagyon finom lett.
Hozzávalók 4 adaghoz:
30 dkg penne vagy hasonló durumtészta, 1-2 padlizsán (kb. 30-40 dkg), 2 piros színű húsos paprika (a recept szerint sárga és zöld is kellett volna, nekem nem volt itthon), 1 kis csípős paprika, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, (friss) kakukkfű (nekem csak szárított volt), 2 evőkanál kapribogyó, 5-6 evőkanál olívaolaj (nekem a fele szárított paradicsom olaja volt, nem rontotta el...)
Feltettem a vizet a tésztának. A padlizsánt és a paprikákat kicsi kockákra vágtam, a fokhagymát összezúztam.
Egy serpenyőben felforrósítottam az olajat, beletettem a zöldségkockákat, alaposan és gyorsan átkavargattam, hogy olaj lehetőleg mindenhová jusson (a padlizsán pillanatok alatt képes felszívni bármekkora olajmennyiséget...). Borsoztam, rászórtam a szárított kakukkfüvet (a frisset csak majdnem a végén kell beletenni!), majd megsóztam. Hozzátettem a fokhagymát, és néhány perc alatt puhára pároltam, időnként átkavartam. A végén beleszórtam a kapribogyót is, amivel még kicsit összemelegítettem.
Közben megfőtt a tészta is, a főzőléből egy kis bögrényit félretettem, a tésztát leszűrtem, a zöldségekkel összekavartam. Tettem hozzá egy kis főzőlevet is.
Azonnal tálaltam, hárman majdnem "mindmegettük".
Hozzávalók 4 adaghoz:
30 dkg penne vagy hasonló durumtészta, 1-2 padlizsán (kb. 30-40 dkg), 2 piros színű húsos paprika (a recept szerint sárga és zöld is kellett volna, nekem nem volt itthon), 1 kis csípős paprika, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, (friss) kakukkfű (nekem csak szárított volt), 2 evőkanál kapribogyó, 5-6 evőkanál olívaolaj (nekem a fele szárított paradicsom olaja volt, nem rontotta el...)
Feltettem a vizet a tésztának. A padlizsánt és a paprikákat kicsi kockákra vágtam, a fokhagymát összezúztam.
Egy serpenyőben felforrósítottam az olajat, beletettem a zöldségkockákat, alaposan és gyorsan átkavargattam, hogy olaj lehetőleg mindenhová jusson (a padlizsán pillanatok alatt képes felszívni bármekkora olajmennyiséget...). Borsoztam, rászórtam a szárított kakukkfüvet (a frisset csak majdnem a végén kell beletenni!), majd megsóztam. Hozzátettem a fokhagymát, és néhány perc alatt puhára pároltam, időnként átkavartam. A végén beleszórtam a kapribogyót is, amivel még kicsit összemelegítettem.
Közben megfőtt a tészta is, a főzőléből egy kis bögrényit félretettem, a tésztát leszűrtem, a zöldségekkel összekavartam. Tettem hozzá egy kis főzőlevet is.
Azonnal tálaltam, hárman majdnem "mindmegettük".
/Forrás: Konyhamagazin 2001./
5 megjegyzés:
De jó, mindenem van hozzá! Holnap ezzel fogom várni a lányomat, ha visszajön a sátorozásból :)
Akárhová nézek, mindenütt padlizsán! De teljesen megértem, annyira finom! Nagyon jó ötlet ez a tészta, lesz nálunk is.
Ez tényleg nagyon ígéretes! Igazi gyors, esti vacsinak tűnik! Jövő hétre beütemezve! :)
Tényleg, ma mindenfelé padlizsánnal találkozom-(én is tervezek egyet)-és milyen jó ez, mert nagyon szeretem!!!
Ez a tészta a kapribogyóval-igen-igen finom lehetett!!!!!
Lúdanyó, Flat Cat, kíváncsi leszek, ízlett-e nektek is?!
Napmátka, szerintem neked biztosan fog ízleni.
Trinity, nálunk is nagy kedvenc a padlizsán. ez az a zöldség, amire még télen is képes vagyok elcsábulni...
Megjegyzés küldése