2010. június 28.

Sült csirkecomb


Ez a bejegyzés csak azért született, mert a pác zajos sikert aratott és a célszemélyek arra voltak kíváncsiak, hogy mivel fűszereztem. Hát tessék!:) Ne gondoljon senki semmi különlegesre vagy bonyolultra, csak egy gyorspác volt, egészen egyszerű fűszerekkel, a sütőben kaptak a combok még egy kis bort ráadásnak.

Hozzávalók:

csirke (felső)comb

bors
őrölt gyömbér
őrölt pirospaprika
mustár

száraz fehérbor

A combokat tisztítás után egy tálban befűszereztem; a belső, "húsos" oldalukat sóztam, borsoztam, megszórtam a gyömbérrel, majd belemasszíroztam darabonként 1 teáskanálnyi mustárt. A bőrös oldalt sóztam, borsoztam, majd megszórtam kevés pirospaprikával is (felbuzdulva a múltkori isteni újkrumpli ízén és színén). Bő egy órára bekerült a hűtőbe.

Egy tepsit nagyon vékonyan kizsíroztam, beletettem a combokat a bőrös oldalukkal felfelé. Közé öntöttem 1 decinyi bort, betakartam fóliával, 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 25 percig sütöttem, amíg nagyjából puha lett a hús. Akkor feljebb tekertem a sütőben a hőfokot (nekem van olyan, ami kicsit grillez sütés közben) és kb. 20 perc alatt szép pirosra sütöttem.

Vajpuha, omlós és ropogós lett, tényleg finom volt.

7 megjegyzés:

Andi/cuki írta...

Micsoda jó ötlet a gyömbér, még csirkével nem próbáltam!:-))

Bianka írta...

Csodálatosan guszta

egycsipet írta...

Fincsi lehet! Szeretem a csirkét borral sütni, párolni, úgyhogy tuti bejönne! :)))

Kata írta...

Andi, én gyömbért gyömbérrel...nagyon szeretem!

Bianka, köszi!

Csipet, igen, a bor nagyon jó puhító és ízesítő a húsokhoz, én gyakran használom.

Garffyka írta...

És idáig érzik az illata és olyan csábítóan kacsint a képről :)

Unknown írta...

Én nekem az alja nem sül

Kata írta...

Kedves Ismeretlen, több oka is lehet: vagy túl sok lett a folyadék alatta, és csak főni tudott, vagy pedig nem elég erős a sütő hőfoka, emelni kellene. Esetleg tovább sütni.,,

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin