A recept a júniusi Kifőztük magazinban jelent meg; azóta már megjelent a júliusi szám is, aki még nem töltötte le innen, ne habozzon:)) Ráadás is van benne, a megszokott receptek és rovatok mellett a nyári balatoni programokról is tájékozódhatnak az olvasók!
A tészta pedig gyors és könnyű kategória, ebben a nagy melegben csak ilyesmit szabadna főzni, amivel nem melegíti fel az ember teljesen a konyhát... Igaz, közben befőzés is megy ezerrel, úgyhogy inkább azt mondanám, hogy ellensúlyoz:)
Hozzávalók 2 személyre
25 dkg durum tészta
10 dkg gorgonzola sajt
2 dl tejszín
1 evőkanál vaj vagy olívaolaj
2-3 kicsi csilipaprika
1 kis csokor petrezselyemzöld
só
őrölt bors
a tálaláshoz:
citromlé (elhagyható)
Nagyobb lábosban feltesszük a tésztafőző vizet. Amikor felforrt,
beletesszük a tésztát és 3 kávéskanál sót.
Ekkor kezdünk hozzá a szósz elkészítéséhez. A felforrósított
zsiradékon átforgatjuk az apróra vágott csilipaprikát. Beletesszük a darabokra
vágott sajtot, és közepes lángon, időnként megkavarva felolvasztjuk.
Hozzáöntjük a tejszínt és borsozzuk. (Ügyeljünk arra, hogy csak meleg legyen a
szósz, de ne forrjon fel!) Amikor kellően megpuhult a tészta, leszűrjük és a
szószba borítjuk; néhány perc alatt felszívja a csípős, sajtos tejszín nagy
részét. Végül belekeverjük az aprított petrezelyemzöldet.
Azonnal tálaljuk, a tányéron csöpögtethetünk rá néhány csepp
citromlevet is. Ez utóbbi határozottan jót tesz neki ebben a jó időben!
Tipp: a főzővízből tegyünk félre egy csészényit, mert ha kicsit
később tálaljuk, akkor szárazzá válhat az étel. Ebben az esetben a főzőléből
öntsünk hozzá annyit, amennyi szükséges.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése