....akár szilveszterre is!:) Most jelent meg a januári Kifőztük, benne néhány receptemmel, köztük van ez a finomság is. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, és akár melegen, akár hidegen tálalhatjuk,
Hozzávalók kb. 25 db-hoz
15 dkg liszt
1 csapott kávéskanál sütőpor
1 púpozott kávéskanál só
15 dkg reszelt sajt
10 dkg füstölt kolbász
1/2 csokor petrezselyemzöld
3-4 nagyobb tojás
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
petrezselyemzölddel, sóval, borssal ízesített tejföl
A kolbászt ledaráljuk vagy késes aprítóban felaprítjuk. Hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, a sajtot és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Hozzáütjük a tojásokat; annyi kell bele, hogy a massza teljesen átnedvesedjen tőle. Ezután vizes kézzel kb. 2 cm-es golyókat formálunk belőle, és bő, forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük.
Fűszeres tejföllel tálaljuk.
2 megjegyzés:
Most sült ki az utolsó adag (dupláztam), és nagyon finom lett! :) Köszönöm a receptet! ;)
Hankka, szívesen, egészségetekre!:)
Megjegyzés küldése