2008. szeptember 30.

Bruschetta



A bruschettának nálunk története van. Egyik barátnőm 2 éve Olaszországban járt. Amikor hazajött, mindnyájunknak meg kellett kóstolni ezt az ételt, mert neki ott nagyon ízlett. Én azóta függő lettem kicsit tőle:)

Tehát egy szelet (másnapos) magvas kenyeret megpirítok. Alaposan meglocsolom fokhagymás olívaolajjal (nem kell spórolni vele!), teszek rá paradicsomszeleteket. Sózom, borsozom, megszórom csípős paprika darabkákkal és friss vagy szárított bazsalikommal.
Természetesen jó hozzá a sima kenyér is, fokhagymás olívaolaj helyett be lehet a kenyeret fokhagymával dörzsölni, és sima olívaolajjal meglocsolni... Lehet próbálkozni, kinek hogy ízlik a legjobban. Ráadásul most még lehet kapni igazi paradicsomot, a téli kényszerérett fóliásokból korántsem ilyen jó.

Nagyon egyszerű és nagyon finooooom!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin