Kovászoltam a nyáron káposztát, tököt és uborkát is, ebből az utóbbiból többször is, mégis ez maradt ki a beírások közül.
Most szerdán délelőtt olyan szépen sütött a nap, hogy hirtelen felindulásból vettem uborkát, hogy még utoljára egyet savanyítok a szép időben...ami addig tartott, amíg az uborkára ráöntöttem a sós vizet, és kitettem a kertbe.
Talán ha 2 órát ha kint volt, utána úgy lehűlt a levegő, hogy be kellett hozni. Néha picit alámelegítettem az üvegnek a tűzhelyen, néha kivittük 1-2 órára melegedni, de jelentem: ebéd után leszűrtem, megkóstoltam, és szerencsére finom lett!
Most szerdán délelőtt olyan szépen sütött a nap, hogy hirtelen felindulásból vettem uborkát, hogy még utoljára egyet savanyítok a szép időben...ami addig tartott, amíg az uborkára ráöntöttem a sós vizet, és kitettem a kertbe.
Talán ha 2 órát ha kint volt, utána úgy lehűlt a levegő, hogy be kellett hozni. Néha picit alámelegítettem az üvegnek a tűzhelyen, néha kivittük 1-2 órára melegedni, de jelentem: ebéd után leszűrtem, megkóstoltam, és szerencsére finom lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése