2008. szeptember 18.

Currys fokhagymakrémleves

Nagyon szeretjük a leveseket, ritkán telik el úgy nap, hogy ne főzzek délben valamilyet. Amikor elkezdtem az interneten barangolni, sok időt töltöttem azzal, hogy keressek újabb recepteket, hogy ne csak 10-12 fajta leves forduljon elő nálunk. Vannak kicsit bonyolultabbak, amihez több idő kell, és vannak gyorsan elkészíthetők - ez a mai az utóbbihoz tartozik.


Hozzávalók 4 személyre:

10 gerezd fokhagyma
4 dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál liszt
1 púpos kávéskanál méz
1 mokkáskanál szerecsendió
1 fél mokkáskanál fehér bors
1 kávéskanál currypor
kevés őrölt római kömény
4 dl húsleves (nálam leveskockából, még nem sikerült leszoknom róla:( )
5 dl tej

A fokhagymát kipréselem, a melg zsiradékba teszem, mennek utána a fűszerek is. Pár keverés után hozzáadom a mézet, majd megy bele a liszt is, ezzel kb. 1 percig pirítom. Apránként felengedem a hideg levessel (vagy a vízzel és a leveskockával), de közben keverni kell folyamatosan, hogy ne legyen csomós, majd a tejet is hozáadom. Ha felforrt, megkóstolom, és sózom, ha kell. 10 perc múlva kész.
Ha elzártam, teszek hozzá apróra vágott petrezselyemzöldet. Pirított zsemlekockával esszük.

/Szilikon receptje alapján Az Nlc fórumról/

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin