2008. szeptember 14.

Vasárnap délelőtti nagyüzem III. - Rakott krumpli

...ahogy én csinálom:)

Héjában megfőzök másfél kilónyi krumplit, főzök 6 darab 10 perces tojást, felvágok 25 dekányi vékony kolbászt szeletekre. Egy kislábosban felolvasztok 3 dekányi vajat vagy margarint, hozzáteszek 1 nagy doboz tejfölt, összekeverem (tulajdonképpen próbálok házi jellegű zsírosabb tejfölt összehozni, hogy majd sütésnél olvadjon a lötty, ne egy kupacban száradjon a krumplidarabok között). Öntök hozzá fél liternyi tejet, összekavarom, sózom-borsozom, míg jó ízű nem lesz. Lehet tenni ilyenkor még hozzá sajtot, ételízesítőt, egyéb fűszereket, ki mit szeret.




Egy nagy tepsit kizsírozok. Az aljára a fele főtt krumplit karikázom, sózom, borsozom, majorannázom. Erre mennek a tojáskarikák és a kolbászok. Rákerül a többi krumpli, újra só, bors, majoranna. A tetejére mennek az elmaradhatalan szalonnacsíkok. Ráöntöm a tejes-tejfölös masszát, és 200 fokos sütőben kb. fél órát sütöm.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin