2009. április 17.

Medvehagyma - 200 km-ről szállítva

Végre sikerült nekem is testközelbe kerülni ezzel a növénnyel. Szerintem pont 1 éve áhítozok rá... Már tavaly is mindenhol azt olvastam, hogy ebbe teszi-abba süti bele, itt felénk meg senki nem forgalmazza.

Tegnapi fővárosi kirándulásom eredménye lett a képen látható 2 nagy csomag. A kész sós sütimbe már rejtettem bele, még valamibe bele fogom tenni, de az titok, mert az esti vendégeim is olvassák a blogomat, tartogatok nekik egy kis meglepetést.

Pesti és környékbeli gasztrobloggerek és főzősök, nem is tudjátok, milyen jó helyzetben vagytok! Nem jártam be túl nagy területet, és mégis medvehagymát vagy 5 helyen láttam; minden olyan fűszert is meg tudtam venni, amit itthon hiába keresek. Kicsit irigykedek rátok, ugye nem haragszotok?:)

7 megjegyzés:

duende írta...

:)))

Várom a recepteket! :)

Névtelen írta...

Én még nem találkoztam medve hagymával, mihez hasonlítható az íze?

Unknown írta...

Fruzska: fokhagymás az íze, de jóval enyhébb.

Kata: Ismerős a problémád. Mikor Miskolcon vagy Szolnokon vagyok, én sem találok szinte semmit sem. A spárgával is hasonló jó vadászatod lesz ;)

ui: A friss medvehagymalevelek nagyon jól elállnak 1-2 hétig a hűtőben, ha kicsit benedvesíted, (fagyasztó-)zacskót húzol rá s egy kevés levegőt fújva a zacskóba zárod le és a hűtő zöldséges rekeszébe teszed. Nekem is itt van még egy csomag a múlt hétről és még nyoma sincs sárga foltoknak vagy puhulásnak rajta.

erős ildikó írta...

Én is idén ettem először medvehagymát, nem is bántam meg, nekem nagyon ízlett magában is, ételekben is. Ezután keresni fogom a szabadban is.
Sokáig elállt, ráadásul fagyasztani is lehet fűszernek.
De ne tessék a pestiekre irigykedni kérem! Itt sok dolog nem begyűjthető, ami vidéken igen, ráadásul tapasztalatom szerint drágább, hiszen szállítani kell ide. Egy kert a fővárosnál sokkal többet nyújthat, persze tudom, vidéken sincs mindenkinek. :-)

Kata írta...

Duende, jönnek:9

Fruzska, te kaptál választ:)

Beatbull, hálás köszönet a tanácsért, megyek a hűtőbe összekötni a zacskó száját. Én még mélyhűteni gondoltam.
A spárgával sokkal jobb a helyzet, azt felénk is termesztik, van belőle bőven:)

Napmátka, írtam, hogy csak kicsit irigykedem:)
Vannak rokonaim Pesten, akiknek kertjük is van, így ebből azután tényleg nem egyszerű következtetést vonni, hol jobb lakni.
Az olcsóbb-drágább meg megint nem egyértelmű, a Lehel csarnokban olcsóbb árak voltak, mint nálunk a piacon:(( Érdekesen működik kis hazánkban a kereskedelem...

Azért jó itthon nálunk is:)

duende írta...

Tegnap is volt nálunk a piacon, ráadásul gyökerestül, kata. Így kertbe is ültethető, és minden éven terem. 250 forintért adtak egy ásónyomnyit.
Mondjuk felénk rengeteg az erdő, és így a medvehagyma is.

Kata írta...

Hát ha a te piacod nem lenne cirka 450 km-re tőlünk, akkor szaladnék azért az ásónyomnyiért... (nevetni fogsz, már kitaláltam, hogy a fenyőfák tövébe ültetném...) Főleg most, mikor tele a pocakom medvehagymás bucival:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin