2009. április 13.

Tejszínes csokitorta


Még mindig tortázunk...

A húsvét vasárnapi névnapokra csokitortát rendeltek az érintettek. Régebben már kipróbáltam ezt a légiesen könnyű csokikrémet, ami szerintem a legfinomabb, ráadásul a legkönnyebben és leghamarabb elkészíthető, csak legalább 12 órával hamarabb ki kell találni, hogy ezt szeretnénk elkészíteni.

Hozzávalók:

6 tojásos csokis piskóta

6 dl (600g) habtejszín, 18-20 dkg legalább 50 %-os étcsoki, ízlés szerint porcukor (én nem szoktam beletenni)

A csokoládét kis darabokra vágom-tördelem. A tejszínt egy lábosba öntöm, forrásig melegítem, beleszórom a csokidarabokat. Kézi habverővel egynemű folyós krémet keverek belőle, lehűtöm, keverőtálba öntöm, lefedem, majd hűtőszekrénybe teszem legalább 12 órára.
Kb. fél órával töltés előtt kiveszem, átkavarom. Gépi habverővel nem túl magas fokozaton addig verem, amíg jó sűrű krém lesz belőle.

A tortát 3 felé vágom. A krémet szemmel nagyjából három fele osztom, egy-egy részt kenek a lapokra, és az oldalára és tetejére is egy rész kerül. Tetszés szerint díszítem, hűtőben áthűtöm.

Jó kis kesernyés csokis krém lesz belőle, ha valaki édesebben szereti, akkor néhány deka porcukrot lehet beletenni.

Jó étvágyat!

9 megjegyzés:

duende írta...

Nagyon szép! És gonolom nagyon finom is! :))
Szeretem a csokitortát...

Renata írta...

Csatlakozom! Jól néz ki!
Nekem az elvágás mindig necces, van, hogy elszakad az átemelésnél...

KataKonyha írta...

Duende, köszi:)

Reni, én is mindig parázok, de most eldöntöttem, hogy sikerülni fog 3 felé is vágni. Fogtam a kenyérvágó recés nagykést, és határozott mozdulatokkal (próbáltam a kést vízszintesen tartani) tök jól sikerült.
Ja, és tudom, hogy te nem igazán sütsz finomlisztből, de ez a tészta mindig nagyon jól sikerül, könnyű vele bánni.

t3v, az okostojas írta...

A tortavágást próbáld damillal vagy cérnával. Körben kicsit bevágod késsel, a résbe belehúzod a cérnát, és a két végét két kézzel összehúzod, tök egyenletes lesz minden szelet.

Én szoktam hasonló tejszínes csokikrémet csinálni, de csak minden másodikra sikerül nem folyékony krémmé alakítani - és ez évi két tortánál elég rossz arány :)

KataKonyha írta...

T3v, köszi a tippet, egyszer kipróbálom!
A csokikrémnél szerintem 2 buktató lehet: a nem elég magas kakaótartalmú csoki (én általában Tibit használok, az jó szerintem), illetve ha nem hagyod állni... nekem még mindig sikerült.

Névtelen írta...

Szia Kata!
Nagyon jónak tűnik ez a krém, szeretném kisfiam szülinapi zsúrjára ezt elkészíteni. Az lenne a kérdésem ez hány cm-es formára elég mennyiség? A másik, hogy az én sima piskótám elég puha szokott lenni nem nagyon lehet elvágni. Ezért inkább vizes-olajos piskótát sütök mert az egy kicsit tömöttebb, könnyebb vele dolgozni. Most szeretném kipróbálni a tiedet, mennyire könnyű vele dolgozni, jót tesz neki a keményítő?
Köszi, Zita

KataKonyha írta...

Szia Zita! Ez a torta a képen 26 cm-es formában készült.
A keményítőtől kicsit lazább, de nem széteső lesz a piskóta - másképp nem tudom megmagyarázni, ha hozzá tudsz jutni, érdemes kipróbálni a különbséget.
Jó munkát kívánok, ha kipróbáltad, várom a véleményedet:)

zitti írta...

Szia Kata!

Köszi a tippet szerintem ki fogom így próbálni ahogy te sütöd. keményítőt szoktam használni pl. gyümi levest is azzal sűrítettem ma (pont elfogyott), és egyszer a fekete erdő torta tésztájába kellett tenni.

disa írta...

情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin