2009. július 26.

Gyors és könnyű, ráadásul igazi:)

Maxnál, Trinitynél, Vikinél és Garffykánál olvastam először, utána jöttek szépen sorban a többiek is. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, időhiány miatt nem írtam még róla külön posztot.

Ami a legkönnyebb rész: eddig is volt nálam expressz címke, ezt átírom a címben szereplőre, és megpróbálom a nálam majdnem lehetetlent is, vagyis kb. kiszámolni, mennyibe kerül. Nyáron ugyanis elég sok dolog származik a kertünkből vagy a szülőktől, utána kell nézni valahol az áraknak, de igyekszem.

A dolgok másik (és komolyabbik) része: hanyagolni kéne mindenkinek a műkajákat. Hihetetlen módon szaporodnak a reklámok, gyakorlatilag a gasztrós hirdetések többsége ezekről szól. Menj ebbe a gyorskajáldába vagy a másikba, a harmadikba. Pillanatok alatt megehetsz valamit, igaz 3x annyi kalóriát, mint otthon, ugyanannyiszor több tartósítószerrel együtt... csak ezt már elfelejtették a végére tenni. Meg vegyél ilyen port, olyan port, "csak" tojást, tejet és egyéb dolgokat kell hozzá tenni, ráborítani az összeállított ételre... De könyörgöm: akkor mi van benne? Végig kéne olvasni: stabilizátorok, só, bors, egyéb fűszerek, esetleg tejpor, keményítő, ás mindez 2-3-400 Ft/db. Már csak pénztárcakímélő üzemmód miatt is érdemes elolvasni, hogy megéri-e megvenni.

Pénztárcakímélés ügyben más: már folytattam a blogomon "hittérítést" a gyorsrizs ellen. Igaz, ez nem egészségtelen, de a felesleges csomagolás környezetszennyező. Ráadásul semmivel nincs hamarabb kész, mint a normál rizsből készített, az íze pedig fényévekre van az igazitól, az ára pedig sokkal lejjebb. Próbálja ki, aki még eddig nem tette. A lányom, aki itthon alig főzött, pillanatok alatt megtanulta. Igaz, neki is le kell majd szoknia 1-2 másfajta zacskóról, de úgy gondolom, meg fogja tenni magától.

Én sem vagyok hibátlan, de úgy gondolom, nagyon sokat fejlődtem az évek során. Annyi mindent lehet olvasni az újságokban, a neten az egészséges életmódról! Ha az ember belegondol, mit veszíthet a káros anyagok mellékhatásaitól, könnyebben el tud menni a zacskós-instant-tartósítószeres cuccok mellett az üzletekben. Kívánom mindenkinek, minél előbb tegye meg az első vagy sokadik lépést az egészségéért!

4 megjegyzés:

Zita írta...

Na köszönöm! Azért néha kell egy kis "zacskó"...

Kata írta...

Zita! :)))

trinity írta...

Kata,
köszi a bejegyzést!!!

Kata írta...

Trinity, nincs mit, mert a szívemből szólt...

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin