2008. május 27.

Magos tallér


Hozzávalók:
2 tojássárgája, 5 dkg szezámmag, 5 dkg lenmag, 27,5 dkg finomliszt, 1 mokkáskanál só, 12,5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 18 dkg margarin (vaj), 1 mokkáskanál sütőpor. A tetejére 2 tojásfehérje, 5 dkg kristálycukor, 5 dkg vágott dió vagy mandula, esetleg cukrozott gyümölcs.

A tojást szétválasztjuk, a magokat a liszttel, a sütőporral és a sóval összekeverjük, a margarint, a tojások sárgáját és a cukrokat beletéve tésztává gyúrjuk. A tésztát kb. 3 cm átmérőjű rollnivá formáljuk. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
A sütőt 200 fokra melegítjük (légkeverésest elég 180 fokra is), a rollnit felvágjuk éles késsel kb fél cm-es karikákra, tepsibe sütőpapírra tesszük A felvert fehérjével bekenjük, szórunk rá a cukros-csonthéjas keverékből, 12-15 perc alatt megsütjük.

Megjegyzések:
-Nyugodtan maradhat a hűtőben akár 1-2 napig is, linzertészta jellegű.
-Mindig duplázom a mennyiséget!

Régi Magyar Konyha recept

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin