2011. december 17.

Kifőztük hírek és Gesztenyés sárgarépa-krémleves



Már 2 hete megjelent az idei utolsó, decemberi számunk. Még mindig nem késő letölteni a weboldalról; rengeteg karácsonyi ötlet van benne, de előtte és utána is jó hasznát veheti mindenki az ott olvasottaknak.
Ráadásul a Kifőztük facebook-oldalán napi játék van! Minden nap új és új ajánlatok várják azokat, akik válaszolnak egy kérdésre; az az 5 perc befektetés megéri, mert fantasztikus ajándékokat lehet nyerni. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

És akkor jöjjön az egyik receptem a legfrissebb újságból, két szóval jellemezném: egyszerű és nagyszerű! A gesztenyével való kísérlet újabb állomása, még bennünket is meglepett, milyen finom lett az íze (és szerintem még szép is, nem?:))



Hozzávalók 4 főre

60 dkg sárgarépa
2 evőkanál olaj
só, bors
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál kakukkfű
1 dl rozé/fehérbor
2 dl tejszín
8 dl zöldség- vagy húsleves alaplé
snidling
kevés csípős paprika (ízlés szerint)

a tetejére:
néhány szál apróra vágott snidling
hajszálvékony paprikaszeletek

Megtisztítjuk a sárgarépát, vékony szeletekre vágjuk, majd megpirítjuk az olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az illatos fűszerekkel, felöntjük a borral. Lefedjük és puhára pároljuk. Ha közben elfogyna a leve, kevés vízzel pótolhatjuk. Amikor puha a répa, beletesszük a gesztenyét meg a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük. Fölengedjük az alaplével vagy vízzel, amihez egy leveskockát adunk. Beleszórjuk a vágott snidling és a csípős paprikaszeletek nagy részét, fölforraljuk.
A tányéron a tetejére szórjuk a maradék zöldet és a paprikát.

Tipp: adhatunk hozzá levesbetétet, ami lehet pirított kenyérkocka vagy levesgyöngy is. Ez utóbbi otthoni változatának elkészítése megtalálható a Kifőztük 2010/3. számában, a Technikák rovatban.

6 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Jól hangzik.

Gesztenye receptjei írta...

Nagyon szép, békés, meghitt áldott karácsonyi ünnepeket kívánok sok szeretettel:-))

Chef Viki írta...

Boldog karácsonyt kívánok! :-)

szepyke írta...

Áldott, békés, boldog karácsonyt neked és a szeretteidnek!:)

Hankka írta...

Békés, boldog karácsonyt szeretteid körében! :)

Viki írta...

Békességet, boldogságot, csengőszót és gyertyalángot. Ajándékot, szeretetet s mindent, ami fontos neked, ajtód elé fehér bársonyt, így kívánok neked szép és boldog Karácsonyt!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin