Ez az étel az egyik aktuális kedvenc nálunk. Nagyon egyszerű és aránylag gyorsan elkészül, legalábbis munka konkrétan nem sok van vele. A végeredmény pedig finom, egészséges és szép színes.
A recept eredetileg a júniusi Kifőztük gasztromagazinban jelent meg, ami ingyen letölthető az újság weboldaláról, a régebbi számokkal együtt.
Hozzávalók 2 személyre:
4 szelet halfilé (35-40 dkg) - nálunk harcsából vagy pontyból készül
1 kis doboz joghurt (175 g)
só
frissen őrölt bors
morzsolt zsálya
őrölt gyömbér
csilipehely
1/2 citrom
4-5 dkg natúr kukoricapehely
a tepsi kenéséhez és a hal tetejére: olaj
A halfilét sózzuk és borsozzuk, citromlevet
csöpögtetünk rá, végül megszórjuk zsályával, gyömbérrel meg csilipehellyel. A joghurtba mártjuk a
szeleteket, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Olajjal kikenünk egy akkora méretű kis tepsit
vagy hőálló tálat, amekkorába a hal egymás mellé belefér. Nagyjából a halszeletek
nagyságának megfelelően kukoricapelyhet szórunk a tepsibe; “megágyazunk” nekik.
Erre fektetjük a halat, majd a tetejére is szórunk a pehelyből, amit
meglocsolunk néhány csepp olajjal. 200 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük,
míg a hal húsa puha, a kukoricapehely pedig barnás színű nem lesz.
Vajon párolt zöldségekkel tálaljuk.
1 megjegyzés:
Ó ez nagyon-nagyon finom lehet ! Guszta !! El is hiszem hogy kedvenc lett számotokra !
Megjegyzés küldése