2012. június 25.

Málnás túrótorta



Ez az utolsó torta mostanában, a lányom kérésére, a születésnapjára sütöttem. És régóta ígérem neki, hogy felteszem a blogra a receptet, mert ez a torta - igaz, kis eltérésekkel - évek óta készül. A fotók, tudom, nem túl jók, de azért nem árt, ha látjuk, hogy kb. milyen lesz a végeredmény...

Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:

a piskótához: (Moha-féle piskóta)
2 tojás
8 dkg cukor
2 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
8 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
csipet só

a túrókrémhez:
40 dkg tehéntúró
16 dkg porcukor
1/2 citrom leve és reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
2 dl habtejszín
9 lapzselatin
1/2 dl gyömölcsös likőr vagy rum
csipet só
továbbá:
50 dkg málna

a tetejére:
1 tasak piros tortazselé
2 evőkanál cukor

A piskótához a tojást nagyon habosra verjük a cukorral, hozzácsorgatjuk a vizet és az olajat, és még 2-3 percig tovább keverjük. Hozzáadjuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet. Alján sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180-200 fokos sütőben készre sütjük. Rácson kihűtjük.

A túrókrémhez a túrót először a porcukorral, majd a sóval, a citrom héjával és levével, valamint a vaníliával robotgéppel alaposan kikeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatinlapot 5 percre hideg vízbe áztatjuk. Közben a likőrt langyosra melegítjük, és a kinyomkodott zselatint addig keverjük benne, amíg fel nem oldódik. A zselatinos likőrt  - még mindig a robotgéppel - a túróhoz keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot és a málna nagy részét. A krémet a piskótára kenjük, a tetején - kicsit a krémbe nyomva - elosztjuk a maradék málnaszemeket.
Egy tanács: onnantól, amikor a zselatint a krémhez keverjük, dolgozzunk gyorsan, hogy ne legyen ideje a zselatinnak nagyon megkötni!

Végül a tasakon található utasítás szerint elkészítjük a piros zselét, langyosra hűtjük, majd a torta tetejére öntjük. Minimum 2-3 órát hagyjuk hűtőben szilárdulni.






4 megjegyzés:

Anikó írta...

Még hogy nem jók a fotók, egyenesen isteni, étvágygerjesztő az egész torta, ezek az évek óta bevált jó kis receptek a legjobbak:-))))
Mentettem a receptet:-))))

Éva írta...

Nagyon guszta, igen finomak ezek a túrós gyümölcsös torták!

Gabriella írta...

Semmi gond nincs a fotókkal, nagyon is guszta! :P

Kata írta...

Köszönöm mindenkinek! a fotó továbbra sem tetszik (valamiért a zselés tetejűek beállítását nem találom el), de a torta tényleg finom:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin