Direkt nem minestronét írtam, mert nem annyira autentikus, de az íze nagyon ott van!:) A májusi Kifőztük magazinban jelent meg, az is és a többi újság is letölthető az oldalról. A fiúk nagy kedvence nálunk!
Hozzávalók 4 személyre
10 dkg füstölt húsos szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 sárgarépa
1 fehérrépa
2 krumpli
15-20 dkg zöldbab vagy 1 konzerv szárazbab
1 l zöldségalaplé
2 dl paradicsomlé vagy 1 evőkanál sűrített
paradicsom
1-2 szál zellerzöld
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított bazsalikom
só
frissen őrölt bors
1 csipet cukor
1 marék apró levestészta vagy néhány szál
spagetti apróra törve
a tálaláshoz:
1-2 evőkanál reszelt parmezán sajt
A zöldségeket megtisztítjuk; a vöröshagymát
apróra, a répákat és a krumplit kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. (Ha
friss zöldbabot használunk, darabokra vágjuk.)
A szalonnát vékony csíkokra szeleteljük és kis
lángon pirítani kezdjük. Kisütjük belőle a zsírt, majd a pörcöt tányérra
szedjük és félretesszük. A keletkezett zsíron a vöröshagymát üvegesre pirítjuk,
rádobjuk a sárga- és fehérrépát, a krumplit, és néhány percig együtt
kevergetjük. Felöntjük a zöldségalaplével, hozzátesszük a zellerzöldet, a
pirított szalonnát és a fűszereket; ha zöldbabot használunk, azt is most
tesszük bele. Felforraljuk, és lefedve, kisebb lángon addig főzzük, míg a
zöldségek roppanósak nem lesznek. Hozzáadjuk a paradicsomot és a levétől
leszűrt konzervbabot is, ha azt használunk. Megkóstoljuk, és ha kell, sóval,
borssal utánaízesítjük, illetve ha szükséges, kevés vizet öntünk bele.
Kivesszük belőle a zellerzöldet, beleszórjuk a tésztát, és a levest készre
főzzük.
Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a tetejére.
1 megjegyzés:
De nagyon guszta és mennyire finom lehet ilyen jó sűrűn telipakolva finomságokkal! Nagyon szeretem a leveseket!
Megjegyzés küldése