2012. június 7.

Zöldségleves olasz módra




Direkt nem minestronét írtam, mert nem annyira autentikus, de az íze nagyon ott van!:) A májusi Kifőztük magazinban jelent meg, az is és a többi újság is letölthető az oldalról. A fiúk nagy kedvence nálunk!

Hozzávalók 4 személyre

10 dkg füstölt húsos szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 sárgarépa
1 fehérrépa
2 krumpli
15-20 dkg zöldbab vagy 1 konzerv szárazbab
1 l zöldségalaplé
2 dl paradicsomlé vagy 1 evőkanál sűrített paradicsom
1-2 szál zellerzöld
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított bazsalikom
frissen őrölt bors
1 csipet cukor
1 marék apró levestészta vagy néhány szál spagetti apróra törve
a tálaláshoz:
1-2 evőkanál reszelt parmezán sajt

A zöldségeket megtisztítjuk; a vöröshagymát apróra, a répákat és a krumplit kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. (Ha friss zöldbabot használunk, darabokra vágjuk.)
A szalonnát vékony csíkokra szeleteljük és kis lángon pirítani kezdjük. Kisütjük belőle a zsírt, majd a pörcöt tányérra szedjük és félretesszük. A keletkezett zsíron a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rádobjuk a sárga- és fehérrépát, a krumplit, és néhány percig együtt kevergetjük. Felöntjük a zöldségalaplével, hozzátesszük a zellerzöldet, a pirított szalonnát és a fűszereket; ha zöldbabot használunk, azt is most tesszük bele. Felforraljuk, és lefedve, kisebb lángon addig főzzük, míg a zöldségek roppanósak nem lesznek. Hozzáadjuk a paradicsomot és a levétől leszűrt konzervbabot is, ha azt használunk. Megkóstoljuk, és ha kell, sóval, borssal utánaízesítjük, illetve ha szükséges, kevés vizet öntünk bele. Kivesszük belőle a zellerzöldet, beleszórjuk a tésztát, és a levest készre főzzük.
Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a tetejére.

1 megjegyzés:

Éva írta...

De nagyon guszta és mennyire finom lehet ilyen jó sűrűn telipakolva finomságokkal! Nagyon szeretem a leveseket!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin