Hankkától kívántam meg ennek a süteménynek a párját, nála őszibarackból készült, ő pedig a Sarokkonyhában találta az eredeti, szedres verziót.
Kicsit féltem, mert régebben egyszer már "megégettem" magamat egy clafoutis-val (abból gyakorlatilag kuka lett, sokkal több hozzávalóval), de bíztam abban, hogy ha ez a recept két embernek is sikerült előttem, akkor nagy baj nem lehet.... Igaz, a tésztába belekerült pluszban egy kanál liszt, de ez adódhat az evőkanalak nem egyforma méretéből is, illetve hogy mennyire tesszük tele azt. Ezenkívül kicsi fűszert is tettem bele: 2 közepes szem szegfűborsot törtem porrá mozsárban, és azzal szórtam meg a gyümölcsöt, kis pikáns ízt vitt bele.
A sütemény "hibája" csupán annyi, hogy hipp-hopp elfogy; gondolkoztam, hogy 30 cm-es pizzaformába tennék másfél adagot, az úgy vajon jó lenne?
Hozzávalók nálam 24-25 centis formához:
3 kisebb körte
2 szem szegfűbors
néhány csepp citromlé
5 csapott evőkanál kristálycukor
1 evőkanál házi vaníliás cukor
2 tojás
6 evőkanál liszt
csipet só
2 dl tej
a forma kenéséhez: vaj
a szóráshoz: porcukor
A gyümölcsöt előkészítettem: meghámoztam, apró kockákra vágtam. A formát alaposan kikentem vajjal, az aljára sorakoztattam a körtekockákat. Kevés citromlét csöpögtettem rá, és megszórtam a porrá tört szegfűborssal.
Gépi habverővel habosra kevertem a tojást a cukrokkal, majd felváltva hozzáadtam a sóval kevert lisztet és a tejet. A gyümölcsre öntöttem a tésztát, és 180 fokra melegített sütőben 35 percet sütöttem.
Kihűtve szeleteltem.
4 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, és nagyon finom lehet!:) Listás!:)
Ja, szerintem működne az elképzelésed!:)
Ezek szerint tényleg működik bármilyen gyümölccsel, nagyon finom lehet körtével is! :) Külön tetszik a fűszerezés, valóban még jobb ízt adhat neki! :)
:)most találtam rád. gyorsan követőd is lettem.
http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/
puszi
Szia, örülök, hogy jöttél, szeretettel köszöntelek!:) majd megleslek én is ám!:)
Megjegyzés küldése