2013. május 27.

Egyszerű epertorta

Könnyen elkészíthető epres tortát kerestem a hétvégére. Az ötletet Andinál találtam, a tésztát cseréltem ki benne, valamint kis vaníliát adtam még hozzá.



Hozzávalók 23 cm-es tortaformához:

a piskótához:
2 tojás
8 dkg cukor
6,5 dkg liszt
1,5 dkg sötét színű kakaópor
1/2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
csipet só

a vaníliás krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
6 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
csipet só
10 dkg puha vaj

a tetejére:
eperszemek
1 csomag gyümölcskocsonyapor
2,5 dl víz

A piskótához a tojást robotgéppel nagyon habosra verjük a cukorral. Hozzácsorgatjuk a vizet és az olajat, majd azzal is keverjük 2-3 percig. Közben összevegyítjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, majd összeforgatjuk a habos, tojásos masszával. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Rácsra téve hűlni hagyjuk.
A pudingporból és a tejből - a só és a cukor hozzáadásával - sűrű pudingot főzünk, majd teljesen kihűtjük. Habos krémmé keverjük a vaníliával és a vajjal. 
A gyümölcskocsonyaport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük, és alaposan lehűtjük
A (csatos) tortaformát folpackkal béleljük. Belehelyezzük a piskótát, a krémet a tetejére simítjuk, és kirakjuk eperrel. A már dermedni kezdő gyümölcskocsonyát ráborítjuk, és a kész tortát hűtőben néhány órát pihentetjük.

1 megjegyzés:

GasztroManó írta...

Eper es vanilla puding? Csak jo lehet :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin