Megint a Gyémántkonyhában jártam, megfelelő desszert-ügyben. A túrós pitét meglátni és megszeretni Lívi fotója alapján pillanatok műve volt:) Az elkészítését sem sokáig halogattam, nem is bántuk meg! Miután volt itthon frissem szedett meggy, nem mentem el más gyümölcsöt vásárolni hozzá.
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:
1/2 kg túró
3 nagyobb tojás
10 evőkanál nyírfacukor
2 evőkanál sűrű tejföl
csipet só
6 dkg zabkorpa
1 teáskanál sütőpor
a tetejére:
25-30 szem meggy
3 evőkanál tejföl
1/2 evőkanál nyírfacukor
1 tojássárgája
+ zsiradék és zabkorpa a sütőtál kenéséhez
A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk és törlőpapíron leszárítjuk.
A túrót a cukorral, a tojással, a sóval és a tejföllel botmixer segítségével összedolgozzuk. A zabkorpát a sütőporral összevegyítjük, a túróhoz adjuk és beledolgozzuk. A tortaformát zsiradékkal kikenjük, majd kevés korpával megszórjuk. Belesimítjuk a túrós masszát, a gyümölcsöt lazán belenyomjuk.
A tejfölt a tojássárgájával és a cukorral kikeverjük, majd evőkanállal a túrós massza tetején elosztjuk.
Légkeveréses 180 fokra melegített sütőben 35-45 perc alatt készre sütjük. (Ha közben nagyon barnulna a teteje, akkor fóliával takarjuk le!) Akkor jó, ha a teteje aranysárga és kicsit megnyomva nagyjából szilárd.. (Tűpróba!).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése