Teljesen véletlenül jött össze egy vacsorára...imádom az ilyen finom véletleneket!:) A recept a júniusi Kifőztükben jelent meg.
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg darált sertéshús (dagadó vagy lapocka)
1 kisebb sárgarépa, finomra reszelve
1 kisebb fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 tojás
só
őrölt bors
csipet csilipor (elhagyható)
2-3 szál petrezselyemzöld, aprítva
a sütéshez:
1-2 evőkanál zsír vagy olaj
A húst alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és fél órát pihentetjük. Nyolc részre osztjuk, és mindegyikből lapos lepényt formázunk. A zsiradékot felhevítjük, a szeleteket belehelyezzük, ha kell, még villa aljával igazíthatunk a formáján. Közepes lángon mindkét oldalát addig sütjük, míg barnás színt nem kap (ez 5-6 perc oldalanként).
Szendvicsfeltétként vagy zöldségekkel fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése