Sajnos már nem kell annyira hűsíteni magunkat, de higgyétek el, a zöldborsó, a menta és a petrezselyem hármasa remekül bizonyított ebben a levesben:) A recept eredetileg az augusztusi Kifőztükben jelent meg. Nem mondom, hogy szénhidrátszegény, mert a zöldborsóban van rendesen, de ha jól választunk mellé második fogást - mondjuk egy sült csirkecombot cukkini- vagy karfiolkörettel -, akkor néha ez is belefér.
Hozzávalók 2 személyre
25 dkg zsenge zöldborsó
1 kis vöröshagyma
1 csapott evőkanál liszt
só
őrölt fehér bors
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál fehérborecet
néhány csepp édesítő vagy 1 csipet cukor
4-5 szál petrezselyemzöld
néhány mentalevél
1 evőkanál olaj
A felhevített olajon üvegesre sütjük a felaprított vöröshagymát. Rátesszük a zöldborsót, megszórjuk kissé bővebben borssal, sózzuk, és néhány kavarás után felengedjük kevés vízzel. Lefedjük, és pár perc alatt majdnem teljesen puhára főzzük. Rászórjuk a lisztet, és először a tejfölt beletéve, majd fokozatosan 6 dl vizet hozzáöntve simára keverjük a levét. Felforraljuk, majd sóval, borssal, édesítővel és ecettel ízesítjük; kicsit pikáns, savanykás ízű lesz. Beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet és mentát, egyet forralunk rajta, és lehúzzuk a tűzről. Langyosra hűtve tálaljuk.
Ez az egyszerű, de mutatós kis tálka a SütniFőzni webáruházból van, imádom!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése