2014. szeptember 22.

Cheddar sajtos, zöld fűszeres szendvics

Reggelire, vacsorára, uzsonnára, bármikorra:) A mennyiségnek csak a sajt ára szabhat határt... A recept az augusztusi Kifőztükben jelent meg.



Hozzávalók 4-6 szendvicshez

10 dkg cheddar sajt
4-6 kisebb szelet magos kenyér
2 újhagyma vagy 1 kis lila hagyma
kevés snidling és petrezselyemzöld
3-4 evőkanál (light) majonéz
őrölt bors
kevés aprított csilipaprika (elhagyható)
a kenéshez:
vaj

A sajtot lereszeljük, a hagymát apróra vágjuk, a zöld fűszereket finomra aprítjuk. Összekeverjük a majonézzel, sózzuk, borsozzuk, és ha szeretjük, csilipaprikával ízesítjük. 
A kenyérszeleteket megpirítjuk, kevés vajjal megkenjük, majd a sajtos masszát a tetejükre simítjuk. Azonnal tálalhatjuk.

Tipp: friss péksüteményre kenve is finom lesz.

1 megjegyzés:

Ági írta...

Hűű... de guszták! :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin