2015. január 4.

Túrós tészta

Ez is egy régebbi, Kifőztükben megjelent recept, hátha jól jön valakinek:) 



Hozzávalók 4 személyre

15 dkg füstölt szalonna
50 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
40 dkg tojásos tészta (vékonymetélt vagy csuszatészta)
a tálaláshoz:
tejföl (elhagyható)

Apró kockákra vágjuk a szalonnát. Kisütjük akkora serpenyőben, amekkorában majd az étel is elfér. Kiszedjük és félretesszük a pörcöt. Langyosra hűtjük a zsírját - ha túl sok lenne, öntsük le belőle a felesleget -, majd belekeverjük a túrót és a tejfölt, ízlés szerint kissé sózzuk.
Közben nagy lábosban forralt sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, és a túrós tejfölbe forgatjuk. Tálaláskor tányérra szedjük, megszórjuk a szalonnapörccel.

Tipp: a maradékot vagy akár az egész mennyiséget is átsüthetjük tojás és tejföl keverékével. A teljes adaghoz alaposan összekeverünk 2 tojást, 4 dl tejfölt meg kevés sót, és beleforgatjuk a túrós tésztát. Zsiradékkal kikent, közepes méretű tepsiben, 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt halványbarnára sütjük. Kockákra vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin