Egyszerű, gyors és alacsony szénhidráttartalmú köret, olyan hozzávalókból, amelyek általában megtalálhatók a kamrában, a hűtőben – remélem, nem csak nálunk;) Bármilyen sült húshoz illik.
Hozzávalók 2 személyre
40 dkg sárgarépa
1 kisebb vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
1 teáskanál őrölt római kömény
1 evőkanál fehérborecet
6-8 szem koktélparadicsom
(kacsa)zsír vagy olívaolaj
friss petrezselyemzöld
A megtisztított sárgarépát vékony szeletekre gyaluljuk, majd tapadásmentes serpenyőben, kevés felhevített zsiradékon, 2-3 részletben átsütjük, és félretesszük. Ezután megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát. Hozzátesszük a répát, megszórjuk borssal, római köménnyel, átkeverjük a zúzott fokhagymával, és először kevés vizet, ezután ecetet öntünk alá, sózzuk, majd lefedjük az edényt. Kis lángon pároljuk az ételt, amíg a répa roppanósan puha nem lesz. Ekkor kerül bele a negyedelt paradicsom, majd további 5 percet főzzük. Tálaláskor friss, aprított petrezselyemmel szórjuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése